labdarúgás

2021.07.18. 20:28

Fülöpházán meccselt a Kerek kettő és a Ballószög

Fülöpházán találkozott az ősztől a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában szereplő Kerekegyháza II. és a Ballószög. A találkozó mind a két csapat első előkészületi mérkőzés volt.

Vincze Miklós

Ballószög

Fotó: Vincze Miklós

Háromszor harminc perces előkészületi mérkőzésen találkozott a megye kettes esztendőket követően a megye háromba nevezett Kerekegyháza második csapata, illetve a másfél évnyi szünet után újraindult, és a megye három – ellenfeléhez hasonlóan – Északi csoportjába nevezett Ballószög.

A nagy meleg ellenére nagy küzdelem kezdődött a pályán rögtön a kezdőrúgást követően.

Kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 8. percben Bakos passzával Petrik lépett ki a bal oldalon, és helyezett elegánsan balról, jobbal, nyolc méterről a jobb alsó sarokba, 0–1. Ezt követően enyhe hazai mezőnyfölény alakult ki, igazi ziccereket azonban nem tudtak kidolgozni a kerekiek, a Ballószög szervezetten védekezett.

A második harmadnak szintén a 8. percében újra Petri került helyzetbe, ezúttal azonban balról a fölső lécet találta el. Egy percre rá azonban megszerezte a második gólját a Ballószög, Dinok helyezett tizenkét méterről a hosszú alsó sarokba lendületes vágta után, 0–2. Továbbra is enyhe kereki mezőnyfölény volt a jellemző, Bujdosó lövései egyre jobban közelítették Balázs kapuját, de veszélyesek voltak a ballószögi ellencsapások is. A 22. percben Petrik majdnem mindenkit kicselezett, a kereki kapus végül mégis menteni tudott.

A harmadik harmadban a ballószögi kezdést követően azonnal Petrik kapta a labdát, megindult a bal oldalon, kicselezett egy védőt, majd a kilépő Pongrácz mellett elegánsan a jobb alsóba helyezett, 0–3.

A harmadik találat fölpaprikázta a kerekieket, és miután a 4. percben egy előreemelt labdát Gogolák a léc alá fejelt, 1–3-ra alakítva az eredményt, határozott erőfeszítéseket tettek a szépítés érdekében. A 13. percben Polgár végezhetett el 28 méterről szabadrúgást, léc alá tartó, nyesett lövését bravúrral mentette Balázs. Akkora erőket fektetett a Kerek a támadásba, hogy tulajdonképpen minden ballószögi kontra gólveszélyesnek bizonyult. A 22. percben egy ilyen ellentámadás végén kétszer is a jobb kapufa tövét döngették meg a kék mezesek, három percre rá viszont a kereki Harlacher emelt habozás nélkül az üresnek tűnő kapura, a bal felsőbe tartó labdájára azonban Balázs még időben visszaért. Színvonalában hullámzó, de végig küzdelmes, ugyanakkor sportszerű mérkőzést vívott a két csapat.

Ballószög
Fotó: Vincze Miklós

Polgár Zoltán, a kerekiek játékos-edzője így értékelt: – Az első edzőmérkőzésünk volt ez, még csak két egymás közötti játék van mögöttünk. Azon vagyunk, hogy mielőbb összerázódjon ez a csapat. Szívügyünk volt a Kunsági Antal elnök úrral, hogy a néhány évvel ezelőtt veretlenül ifi-bajnokságot nyert csapatunk, amely annak idején azért szóródott szanaszét, mert a fiatalok elkerültek főiskolára, egyetemre, most újra összeálljon a megye háromban. Sokan hazakerültek, próbáljuk őket visszacsalni, hála istennek vevők rá, jönnek az edzésekre. Dolgozunk, és próbálunk újra egy sikeres, száz százalékig helyi gárdát összekovácsolni Kerekegyházán. A mérkőzésen a küzdőszellemmel elégedett voltam, első meccsnek nem volt z rossz, ugyanakkor megérdemelten győzött a sok helyzetet kidolgozó Ballószög.

Nagy Krisztián, a Ballószög játékos-edzője: – Még csak két edzés van mögöttünk, ráadásul a tervezett felnőtt csapatnak a fele nem volt itt, de nem estünk kétségbe, kipótoltuk őket ifistákkal. Jól tettük, hiszen meglehetősen jól játszottak, és remekül beilleszkedtek. Kellemes meglepetést okozott nekem az első meccs. Tudtunk nyerni 3–1-re, hátul magabiztosak voltunk, elég jól hoztuk fel a labdákat, labdavesztés után a középpályán jól léptünk vissza, és gólokat is tudtunk rúgni. Egy első edzőmeccsnek ez ideális volt, meg vagyok elégedve a csapattal, annyit tudok mondani a srácoknak, hogy csak így tovább.

Kerekegyháza SE II
Fotó: Vincze Miklós

Kerekegyháza SE II.–Ballószögi FK 1–3

Fülöpháza, 50 néző.

Kerekegyháza: Czingel – Kovács S., Szakál, Bujdosó, Mészáros – Császár, Polgár, Barta, ifj. Czingel – Gogolák, Szécsényi. Cserék: Harlacher, ifj. Kunsági, ifj. Malecz, Pongrácz (kapus), Komonyi. Játékos-edző: Polgár Zoltán.

Ballószög: Balázs – Fekete, Récsei, Kenderes, Kiss Z., – Szél, Bakos, Lambisi, Róka – Petrik, Nagy K. Csere: Dinok, Guttyán, Kiss B. Játékos-edző: Nagy Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában