Kerékpár

2021.07.15. 07:00

A tisztes helytállás a kecskeméti egyesület célja

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a közép-európai régió legnagyobb nemzetközi versenyét, melyen részt vesz az MKB Cycling Team is. A Visegrád 4 Kerékpárversenyen három kontinensről, 17 nemzet képviseletében mintegy 170 versenyző állt rajthoz, velük méri össze tudását a kecskeméti klub.

Kovács Nóra

Mintegy százhetven versenyző vesz részt a Visegrád 4 szakaszain

Fotó: Vígh Attila

28 csapat 167 versenyzője, 13 kontinentális profi csapat, három nemzeti válogatott és 12 klub állt rajthoz a július 10-én kezdődött Visegrád 4 Kerékpárversenyen, akik között ott vannak a kecskeméti alapítású MKB Cycling Team kerékpárosai is. Az egyesületnek először van lehetősége arra, hogy elinduljon a régió legkomolyabb versenysorozatán.

– Az első évünk ebben az UCI kategóriában, mivel most jutottunk el egy olyan szintre, hogy képbe kerüljünk. Ez köszönhető a tavalyi projektünknek is, mivel az MKB Bank támogatásával az U19-es korosztályból kilépő tehetséges magyar fiataloknak lehetőséget tudunk adni ezeken a versenyeken – nyilatkozta Sáfár Tamás, az MKB Cycling Team elnöke.

– Bár korábban is indultunk nemzetközi versenyeken, de ilyen komoly besorolásún, mint a V4, eddig még nem volt alkalmunk elindulni, emiatt is alapvetően tanulni megyünk. A mezőny nagyon kemény, Szlovénia versenyzői a legerősebbek, a kerékpársportjuk világszínvonalú. De a lengyelek és a csehek is a legerősebb csapataikkal állnak ki, úgyhogy kapkodjuk a levegőt, de próbálunk helytállni – mondta.

Az első fordulót július 10–11-én rendezték. Az MKB Cycling Team az Elit mezőny legfiatalabb csapatával állt a rajthoz. Az U23-as sort a két saját nevelésű kerékpáros, Csorba Bence és Gohér Mihály mellett korábbi válogatott és szintén sokat látott és tapasztalt biciklisták, Sánta Ármin, Osterlin Ádám, Hrenkó Norbert, Forró Lajos és Fűzfa Ambrus alkotják.

Mintegy százhetven versenyző vesz részt a Visegrád 4 szakaszain
Fotó: Vígh Attila

A versenyhétvégék között egy nap aktív pihenés jutott a versenyzőknek, utána folytatták a felkészülést, mivel szombaton Csehországban folytatódik a verseny, míg vasárnap Lengyelországban tekernek.

– Csehországban Brno környékén egy dombos pályán mennek, majd Wroclaw viszonylag sík, de nagyon technikás pályája következik. Bár eddig még nem volt alkalmuk biciklizni ezen a terepen, a nagy rutinnal rendelkező Szabó Ádám csapatigazgatónk ismeri a vidéket, és az itiner alapján tudják, hogy mire számítsanak – tette hozzá Sáfár Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában