labdarúgás

2021.07.20. 14:59

A foci a kitörési lehetőség a megyei fiataloknak

Bálint és Bence élete a labdarúgás körül forog, és mostantól egy csapatban rúgják a bőrt.

Tapodi Kálmán

Valóra vált Bence és Mihály álma

Fotó: Tapodi Kálmán

Két, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal is bekerült a gyulai Grosics Labdarúgó Akadémiára. A Jászszentlászlón nevelőszülőknél nevelkedő Bálint és Bence élete a foci körül forog, életük nagy esélye ez a lehetőség.

– Itt, a tanyán van egy focipálya, beálltam a kapuba a közös családi focizások alkalmával és ott ragadtam. Mindennap edzem, kezdetben Márk foglalkozott velem, ma már a megyei másodosztályú Csengele SE U16-os csapatában játszom – mesélte a 14 éves jászszentlászlói fiú.

Mihály Bálint hat éve él gyermekvédelmi gondoskodásban, két éve kezdett focizni, amikor Váradi Márk nevelőszülőhöz került. Márk amellett, hogy nevelőszülő, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sportéletrendért felelős divízióvezetője. Többek között feladata az is, hogy figyel­je és felkarolja a tehetségeket.

– A sport mind élményszerzésben, mind személyiségfejlesztésben nagy szerepet játszik, fontos, hogy lehetőség szerint minden gyermekünk sportoljon. A kiemelkedő tehetségeknek pedig keressük azokat a lehetőségeket, amelyek tovább fejleszthetik, segíthetik a céljaik elérésében – magyarázta a szakember.

Bálint mosolyogva elárulta, mióta edz, 12 kapuskesztyűt koptatott el, és öt stoplis cipőt vásároltak már neki.

– Takács János, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es focicsapatának kapusa a példaképem, olyan szeretnék lenni, mint ő. Nagy lehetőség számomra, hogy felvettek a Grosics Akadémiára, szeretnék ezzel élni, és hálás vagyok a nevelőszüleimnek, hogy támogattak ebben – mondta a fiatal­ember.

Váradi Márk édesanyja, Váradi Andrásné is nevelőszülő, a nála élő 15 éves Fejes Bence is tehetséges focista. Bence a középpályán vagy csatárként szerepelt, és ötéves kora óta focizik. Bálint és Bence mostantól egy csapatban rúgják a bőrt, a Váradi-tanyán gyakran találkoznak és játszanak együtt.

A Jászszentlászlón élő fiatalok a napokban költöznek Gyulára, ahol el is kezdik az alapozást. Természetesen a költözés azzal jár, hogy tanulmányaikat is ott folytatják majd, amikor pedig csak tehetik, haza­utaznak nevelőszüleikhez.

Valóra vált Bence és Mihály álma
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában