futsal

2021.06.20. 07:00

Újabb erdélyi játékost igazolt az SG Kecskemét

Mánya Szabolcs szerződéshosszabbítása után újabb erdélyi játékossal bővült az SG Kecskemét Futsal egyre duzzadó játékoskerete a 2021/2022-es szezonra.

Nyitray András

Hadnagy István Kecskeméten folytatja

Forrás: sport.szekelyhon.ro

Hadnagy István Székelyudvarhelyen kezdte meg pályafutását, és nevelőegyesületének U-21-es csapatával bajnoki címig jutott a 2014/15-ös idényben. A sikerből 12 góllal vette ki a részét. A fel­nőttegyüttessel is meghatározó tagjai voltak a román bajnokságnak, a 2015/16-os évben a kupa négyes döntőjébe is bejutottak.

2019-ben a Csíkszeredához igazolt, és rendkívül eredményes évet zártak. Szuperkupát nyertek, bajnoki ezüstérmet szereztek. Ebben az évben lett először román felnőtt válogatott futsaljátékos is, azóta többször is pályára léphetett a szomszédos ország legjobbjai között.

Az előző szezonban a Déva együttesében játszott, ahol 18 gól került a neve mellé. A szeptemberben a 25. életévét betöltő Hadnagy István bizakodva várja az új kihívásokat Kecskeméten.

– Régóta követem a magyar bajnokságot, és mindig is a terveimben szerepelt, hogy szeretném kipróbálni magam Magyarországon

– mondta bemutatkozásként Hadnagy István.

– Örülök, hogy végre eljött az ideje ennek! Kecskeméten profi munka folyik, csupa jót hallottam a csapatról, a városról, szurkolókról. Remélem, a tavalyi jó szereplésre még rá fogunk tudni tenni egy lapáttal, és sok örömet okozunk majd drukkereinknek – mondta a kecskemétiek új szerzeménye, aki egyébként a magyar futsal válogatott keretében is szerepelt már.

Az SG Kecskemét Futsal eddig összesen hét játékossal állapodott meg a következő szezonra érvényes szerződésben. A csapatkapitány Mánya Szabolcs mellett Darko Ristic, Rigó László (kapus), Sallai Bence és Klacsák Bence hosszabbítottak, és az is biztos, hogy továbbra is Koós Károly lesz a kecskemétiek vezetőedzője. Hadnagy István mellett egyelőre egy további új érkező van Halmavánszki Máté (kapus) személyében. Az SG Kecskemét az NB I. legutóbbi kiírásában története legjobb szereplését produkálva az ötödik helyen zárt. Alighanem a léc nem kerül lejjebb.

Hadnagy István Kecskeméten folytatja
Fotó: sport.szekelyhon.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában