labdarúgás / galériával

2021.06.17. 11:04

Nagyszerű hangulatban ismerkedhettek a focival

Évzáró focizást tartottak a legfiatalabbaknak szombaton a Műkertvárosi Sportcentrumban. A fiatalok szórakoztató feladatok formájában ismerkedhettek meg a sportág alapjaival.

Kovács Nóra

Torbavecz József a többi edzővel együtt különféle szórakoztató feladatokkal várta a fiatalokat

Fotó: Bús Csaba

Nehéz éven van túl a Kecskeméti Utánpótlás Futball Club is, a járványhelyzet miatt. A korábbi években rendszeresen sikerült az óvodásokat bevonni a labdarúgás világába, azonban a Covid miatt ez idén megszakadt.

– Az egyesületünk már 26 éve működik, és mindig sikerült tartalmas óvodás programokat csinálnunk. Több óvodában is bent voltak az edzőink, de mint az élet minden területén, a vírus itt is közbeszólt, ezért csaknem másfél éve nincs lehetőségünk az intézményekben népszerűsíteni a labdarúgást

– mondta Torbavecz József, a Kecskeméti Utánpótlás Futball Club elnöke.

– Emiatt is gondoltuk úgy, hogy toborzó jelleggel csinálunk egy évzáró focizást az óvodásoknak. Korábban nem okozott gondot a fiatalok megtartása, mert folyamatosan volt edzéslehetőség, azonban megszakadtak a foglalkozások, valamint télen nem tudtunk tornatermeket bérelni, szabadtéri edzésre pedig a fiatalokat nem nagyon hozták a szülők, így ebben az évben elég nagy számú volt lemorzsolódás. Az ősz folyamán viszont várhatóan visszaáll minden a rendes kerékvágásba.

Torbavecz József a többi edzővel együtt különféle szórakoztató feladatokkal várta a fiatalokat
Fotó: Bús Csaba

Vannak óvodák, akikkel már régóta szoros kapcsolatban van a klub, de sikerül egyre több helyen népszerűsíteni a sportágat.

Elsősorban abból a hat óvodából érkeztek gyerekek, ahol rendszeresen jelen is vagyunk toborzáson, de érkeztek olyan helyről is, ahol eddig még nem voltunk. Bízunk benne, hogy a folytatásban is könnyen fog menni a tagok megtartása, hiszen a fiatalok körében a labdasportágak a legnépszerűbbek, ha egy gyerek felé gurul egy labda vagy belerúg, vagy felveszi, mindenki számára egy különleges sporteszköz – tette hozzá az elnök.

A látottak alapján pedig igaza volt a vezetőnek, hiszen a harminc gyerek, aki részt vett a napsütéses időben az egyórás foglalkozáson, remekül szórakozott. Többféle játékos feladattal készült az egyesület. Az edzők a labdás ügyességfejlesztő feladatok mellett többek között „elefántfogóval” is várták az óvodásokat.

Egyikük-másikuk az első pillanatban kicsit megszeppent ugyan a szokatlan körülmények miatt, de kis idő elteltével már ők is belevetették magukat a játékba, így mindenki számára jól telt a sportolás. Az évzárás pedig rövid mérkőzésekkel ért véget, ahol már a szülők buzdításától is hangos lett a sportcentrum.

Az edzés végére mindenkinek fülig ért a szája
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában