kerékpársport

2021.06.23. 13:34

Helyt álltak a kecskeméti MKB Cycling Team versenyzői

Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap Ibrányban rendezték meg az Elit Országúti Kerékpár Bajnokságot.

Szentirmay Tamás

Hrenkó Norbert (balra)

A kecskeméti MKB Cycling Team versenyzői, Hrenkó Norbert és Sánta Ármin rendkívül értékes éremmel gazdagították a saját-, és egyesületük gyűjteményét. Norbi az Időfutam Országos Bajnokságon, Ármin pedig az Elit Országúti Bajnokságon állhatott fel a dobogó második fokára.

Az országos bajnokság minden nemzet kerékpárosa számára a legfontosabb megmérettetést jelenti. Ahogy mondani szokás: nem is kerékpárversenyző az, aki nem akar legalább egyszer nemzete bajnoka lenni. Ilyenkor hazatérnek az idegenlégiósok is – akik egyre többen és egyre magasabb szinten vannak – és harcba szállnak a bajnoki trikóért. Ennek a meznek akkora értéke van, hogy viselőjének csapata a nemzetközi versenyeken is a bajnoki mezt viseli egy éven keresztül.

A mostani versenyen jelen volt a 2021-es Giro két hőse, Valter Attila (Groupama FDJ) és Dina Márton (EOLO-Kometa Cycling Team), de rajthoz állt Fetter Erik (EOLO-Kometa Cycling Team), Kusztor Péter (Team NovoNordisk), Peák Barna (Team BikeExchange), és számos külföldön tekerő magyar bringás is. Ebben a rendkívüli mezőnyben lett az Időfutam Országos Bajnokságon második helyezett az MKB Cycling Team U23-as versenyzője, Hrenkó Norbert, aki még csak tizennyolc éves. A fiatal fiú Karl Ádám, az UC Monaco (és a 2021-es TdH magyar válogatott sprintere) mögött ért célba, úgy, hogy

szó szerint az érettségiről esett be a rajtvonalra, csapattársai húzták rá a cipőt és tűzték fel a rajtszámát, így az első, kifelé vezető egyenes volt számára a bemelegítés.

U15-ben és U17-ben két ötödik helyet sikerült elcsípnie az egyesületnek Sziget-Kovács Benjámin és Szöllősy Ádám remek teljesítményének köszönhetően.

Vasárnap következett az év legfontosabb magyar versenye. A külföldön tekerő kerékpárosokkal induló mezőnyben Sánta Ármin, az MKB Cycling Team bringása a bajnoki címét megvédő Filutás Viktor (Giotti Victoria Savini Due) és Orosz Gergő (ProGIT Cycling Team) között lett második (abszolútban 4.), Hrenkó Norbert pedig 4. ért célba (abszolútban 11.).

Hrenkó Norbert (balra)

A 200 kilométeres mezőnyversenyen rendkívüli hőség (33 fok) fogadta az indulókat. Az átlagsebesség 44 km/óra felett volt, az MKB Cycling bringásai mintegy hatvan kulacs vizet fogyasztottak el a több mint négy órán át tartó verseny alatt.

– A csapatunk remek volt, mindenki megértette és el is végezte a feladatát. A fő cél az volt, hogy a három kiemelt versenyzőnk (Sánta Ármin, Hrenkó Norbert, Blazsó Márton) a végelszámolásnál elől legyen, ehhez pedig kemény munkával járult hozzá az MKB Cycling Team minden egyes tagja.

Ez a rendkívül kemény verseny még csak a kezdet volt az egyre jobb és erősebb csapattá kovácsolódó kerékpárosaink számára.

Hamarosan következnek az UCI versenyek, a V4 Kerékpárverseny és a Székelyföld Kerékpáros Körverseny, ahol a rajthoz állóknak minden tudásra, tapasztalatra és kitartásra szüksége lesz – mondta Sáfár Tamás csapatigazgató.

Fotó: MKB Cycling Team

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában