labdarúgás / galériával

2021.06.18. 06:55

A Jánoshalma lesz ott a főtáblán

Szerdán az Európa-bajnokság mellett megyei focieseményre is sor került még, hiszen a Jánoshalmi FC a Lajosmizsei VLC vendége volt a megyei kupa harmadik fordulójában.

Nyitray András

A jánoshalmiak igen faramuci helyzetben várhatták a mérkőzést, hiszen kiharcolták az NB III.-as indulást a Balatonlelle elleni osztályozón, így alanyi jogon akár meg is lehetne a helyük a Magyar Kupa főtábláján, de a sorozatot mindenképpen be kell fejezniük ahhoz, hogy ez realizálódjon. A JFC volt az egyetlen csapat, mely az előző körben nem kapott ellenfelet, így ezt most nem úszhatták meg, ráadásul utazniuk is kellett Lajosmizsére. A tét a négy közé jutás volt, ahol három csapat már várta a párharc nyertesét.

A Jánoshalma a 25. percben Stojanovic Veljko büntetőjével került előnybe, amire Halasi Károly válaszolt a második félidő első percében. A folytatásban sokáig nem akarta megadni magát a Lajosmizse, ám az utolsó negyedórában Harnos Zoltán kétszer is villant, amivel eldöntötte a továbbjutás kérdését, a Jánoshalma 3–1-re nyert így Lajosmizsén.

A megyei kupában az elődöntők kialakulásával az is biztossá vált, hogy mely négy együttes képviselheti Bács-Kiskun megyét a Magyar Kupa 2021/2022-es kiírásában az országos főtáblán. Név szerint a Kiskőrösi LC, a Kalocsai FC, a Jánoshalmi FC és a Szabadszállási SE fogadhat akár NB I.-es klubot is, ha a sorsolás kedvez majd nekik. A NB II.-es Kecskeméti TE-vel és a Tiszakécskei LC-vel így összesen hat klubot ad a megye idén a legjobbak közé.

A megyei kupa ezzel nem ért véget. Az elődöntőket június 20-án, vasárnap rendezik meg 17 órás kezdéssel, a Szabadszállás a Jánoshalmát, a Kalocsa a Kiskőröst fogadja majd. A döntő várhatóan június utolsó hétvégéjén lesz.

Lajosmizsei VLC – Jánoshalmi FC 1–3 (0–1)

Lajosmizse, v.: Kiss Sándor (Váczi Levente, Csákó Patrik).

LVLC: Lord–Orlov, Palotai (Dóka 91.), Borsos (Árva 78.), Halasi, Rigó, Kiss L., Rapi, Bán, Kovács J., Menich (Móra 64.). Játékos-edző: Árva Zsolt.

JFC: Füstös–Cvetkovic (Balázs 46.), Szabó, Stojanovic V., Stojanovic M. (Ivanisevic 92.), Jesic, Harnos, Kiss B., Szeibert, Sőreg (Ikotic 56.), Maravic. Vezetőedző: Florin Nenad.

Gólszerzők: Halasi (46.) ill. Stojanovic V. (25.), Harnos (75., 91.).

Sárga lap: Palotai (27.), Kiss L. (28.), Rigó (34.), Bán (90.) ill. Jesic (28.), Cvetkovic (39.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában