ATLÉTIKA

2021.05.07. 06:55

Országos versenyt rendezhet a KARC

Szombaton nagyszabású országos versenyt rendez a KARC atlétika szakosztálya, ezúttal a Váltófutó Magyar Bajnokságra kerül sor a Kecskeméti Atlétikai Centrumban, mely a létesítmény első, debütáló magyar bajnoksága lesz egyben.

Nyitray András

Kétszáznál is több csapat nevezett, ami nagyjából nyolcszáz indulót jelent a nap folyamán az újonctól a felnőtt korosztályig. A rajtra 11 óra 30 perces kezdéssel kerül sor. A versenyre nézőket is várnak, a belépés itt is védettségi igazolványhoz kötött, 18 éven aluliak igazolvánnyal rendelkező felügyeletével léphetnek be.

– A Kecskeméti Atlétikai Centrumban ez lesz a legelső magyar bajnokság – mondta a KARC szakosztályvezetője, Adamik Zoltán. – Pontosan azért kértük ennek a versenynek a megrendezését, mert erre alkalmasak a rendelkezésre álló feltételeink. Egy országos diákolimpiát már rendeztek a létesítményben, de magyar bajnokság először került erre a helyszínre, nyolcszáz feletti indulót várunk. Egyesületünk összesen három versenyszámban lesz érdekelt, igyekeztünk úgy kiválogatni a versenyszámokat, hogy ott dobogós esélyeink legyenek. A váltó persze a bizonytalanságok versenye, éppen ezért a legizgalmasabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában