labdarúgás

2021.05.20. 07:37

Lezárult a megyei kupa első köre

Szerdán a Szabadszállás-Akasztó mérkőzéssel lejátszották a Bács-Kiskun Megyei Kupa első fordulójának az utolsó mérkőzését is. A találkozót a hazai csapat nyerte, így a Szabadszállással lett teljes az első fordulóból továbbjutók köre.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

Szomszédvári derbivel zárult az idei megyei kupa első köre, ez azonban nem csoda, hiszen mivel az első körben területi alapon kaptak ellenfelet a csapatok, minden párosítás szomszédvári rangadó volt.

Szerdán a Szabadszállás az Akasztót fogadta. Két, erősen tartalékos csapat találkozott, az előzetes forma alapján azonban a hazai csapat volt a mérkőzés favoritja, hiszen míg ők a múlt hétvégi bajnoki fordulóban nyolc góllal terhelték meg idegenben a Bácsalmás hálóját, addig az akasztóiak hazai pályán – igaz, nagy ellenállást tanúsítva – kaptak ki a Kiskunfélegyházától. A hazai csapat nem is hagyott sokáig kétséget afelől, hogy ki lesz a továbbjutó, Kotliár az első negyedóra zárulta után megszerezte a hazaiaknak a vezetést, és nem telt el félóra az első játékrészből, amikor Gavula már a második hazai találatot is megszerezte. A második játékrészben Varga Milán duplázott, majd Máruska alakította ki az 5–0-ás végeredményt.

Mindez azt jelenti, hogy a Sükösd – egyetlen másodosztályúként –, a Jánoshalma, a Kerekegyháza, a Kiskunfélegyházi HTK, a Kalocsa, a Kiskőrös, a Bácsalmás, a Lajosmizse és a Szabadszállás várhatja a második forduló péntek délelőtti sorsolását.

Szabadszállás, vezette: Tóth Róbert (Apró Ferenc, Baranyai Dávid)

Szabadszállás: Nagy R. (Csorba 56.) – Lajos, Pandur, Gavula (Bajusz 56.), Varga M., Kotliár (Zsíros M. 80.), Hegedűs, Máruska, Gáspár, Kiss Sz., Zsíros Á. (Golovics 75.). Szakmai igazgató: Pandur László

Akasztó: Németh – Bányai (Geiger 56.), Bánszki, Font (Suhajda 46.), Szabó Sz. (Vincze D. 42.), Vincze S., Németh T., Palla, Dobosi, Márki, Csoba. Edző: Szrenkó István.

Gól: Kotliár a 17., Gavula a 27., Varga M. az 52., 67., Máruska a 83 percben.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában