kerékpár

2021.05.16. 06:55

Kecskeméti csapat versenyzője is indult a Tour de Hongrie-n

Hrenkó Norbert is indult a Tour de Hongrie-n.

Kovács Nóra

Hrenkó Norbert, a Kecskemét versenyzője

Fotó: Vanik Zoltán

 

Hrenkó Norbert, a Kecskemét versenyzője
Fotó: Vanik Zoltán

Hrenkó Norbert, a kecskeméti MKB Cycling Team versenyzője áprilisban bronzérmes lett a hegyi ob felnőtt mezőnyében, májusban pedig a nemzeti válogatott tagjaként áll rajthoz a legnagyobb magyar kerékpárversenyen, az UCI 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie-n. A 42. országúti kerékpáros körversenyen 22 csapat 130 versenyzője állt rajthoz. A nyíregyházi születésű versenyző 2019-ben időfutam magyar bajnok lett, majd a mezőny ob-n második helyen végzett. A kerékpáros 2020-ban Olaszországban folytatta pályafutását, de a koronavírus miatt az olaszok a nemzeti tehetségeket karolták fel, így őt elengedték. Abban az évben, elsőéves U23-asként negyedik lett a mezőny ob-n, Top 10-ben végzett az Elit kategóriában Mádon, majd jött az MKB Cycling Team felkérése, azóta pedig a kecskeméti utánpótláscsapatot erősíti.

A nemzeti válogatott színeiben pedig jelenleg a Tour de Hongrie-n viszi hírét Kecskemétnek és Nyíregyházának. A versenyző pedig, akár rá építik a taktikát, akár segítőként számítanak rá, mindent megtesz a legjobb eredményért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában