labdarúgás / galériával

2021.05.26. 20:14

Győzött Kereken és bebiztosította az ezüstérmét a Kiskunfélegyháza

Szerdán a 26. fordulóból elhalasztott mérkőzést vívott meg a Kerekegyháza és a Kiskunfélegyháza a megyei első osztályú bajnokságban, az előbbi csapat otthonában. A küzdelmes mérkőzést biztosan nyerte Némedi Norbert csapata, amely ezzel bebiztosította az ezüstérmét.

Vincze Miklós

Kerekegyháza - Kiskunfélegyháza Megye I. foci Kerekegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/05/26

Fotó: Mediaworks

– Tét nélküli meccs a megyeiben nincs, a fiúk meghalnak a pályán, teljesen mindegy, hogy a bajnokság melyik szakaszában játsszák a mérkőzést – jelentette ki a Kerekegyháza egyik törzsszurkolója, és a szép nyárias időben lejátszott első néhány perc máris bizonyította az igazát.

A 8. percben néhány csel után Oroszi Dániel adott le hatalmas lövést jobbról, 24 méterről, Piránszki védett. Egy percre rá Szabó Dávid került helyzetbe szintén a jobb oldalon, veszélyes lövése hajszállal suhant el a hosszú sarok mellett. Vezettek veszélyes támadásokat a kerekiek is, ziccert azonban nem tudtak kialakítani. A 20. percben Magony passzolt előre a jobb oldalon, Oroszi Dániel átvette a labdát, majd a 16-os sarkáról a hosszú sarokba helyezett, 0–1. Az előnye birtokában jól és megfontoltan tartotta a labdát a hazai csapat, szemmel látható volt, hogy szinte a KHTK az első gárda, akit nem hozott zavarba a szokatlanul kis méretű kereki pálya, a félegyháziak azonnal belakták és feltalálták magukat rajta.

A 33. percben Nagy Viktor ívelt előre Nemesvári irányába, ő látta, hogy Piránszki – talán kissé túl korán – kiindul a kapujából, így jobbal, 25 méterről, kapásból a kapuba emelt, 0–2.

Mire elkámpicsorodhattak volna a hazai szurkolók amiatt, hogy eldőlt a mérkőzés, a 33. percben egy előrevágott labdát egy vendégvédő felemelt, az Bashiri felé szállt, aki lecsapott rá, és egyből átemelte Oroszi Tibor fölött, 1–2. A 37. percbe Malecz eresztett meg rövid labdavezetés után középről, húszról egy nagy bombát, félmagas lövése azonban a bal sarok mellé szállt.

A második játékrészt igen nagy elszántsággal nyitotta meg a hazai gárda, ez volt a mérkőzésnek az a szakasza, amikor határozottan domináltak. Az 51. percben a hazai Cseh szerzett labdát, három a kettő ellen vezethették rá a félegyházi védelemre – a vendégek tulajdonképpen arra vártak, hogy szabálytalannak ítéli-e a játékvezető az Ábel elleni megmozdulást: nem így történt –, kitette a bal oldalra Bashirinek, aki 12 méterről lőtt, Oroszi nagyot védett. Négy percre rá Szász eresztett meg balról, éles szögből egy nagy löketet, Oroszi ekkor is védett. A kipattanót követően parázs jelenetek zajlottak a vendégek 16-osán belül, de végül felszabadult Oroszi kapuja.

Jó húsz perc után némileg csökkent a hazai dominancia.

A 71. percben Kulcsár eresztett meg középről, 26 méterről egy óriási lövést, Piránszki védett. Egy percre rá Kulcsár próbálkozhatott ugyanonnan, ekkor azonban laposan, keményen a jobb alsó sarokba lőtt, 1–3. Ezt követően mindent elkövettek a hazaiak és a vendégek is a gólszerzés érdekében, az azonban érezhető volt, hogy eldőlt a mérkőzés. A KHTK lőtt még egy lesgólt, majd a 89. percben Kurgyis adott remek labdát Makainak, aki balról tört be a hazai tizenhatoson belülre, lövését Piránszki védte. A másik oldalon Bashiri került helyzetbe, kísérletét azonban Oroszi hárította. Újabb gól már nem esett, megérdemelten győzött a Kiskunfélegyháza egy, a minél jobb eredmény elérése érdekében nagyon sokat dolgozó Kerekegyháza ellen.

Kovrig Ákos: – Bár vereséget szenvedtünk, de egyenrangú ellenfelei voltunk egy nagyon jól felkészített Félegyházának. A két csapat közötti minőségi különbség kijött, de volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor nem sok híja volt, hogy nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Főleg a második félidő elején, akkor még domináltunk is, amíg nem kaptuk meg a harmadik gólt. De ilyen a foci, és egy jobb csapattól kikapni nem szégyen. Gratulálok a srácoknak, van még hátra egy szomszédvári rangadó, bízom abban, hogy arra a mérkőzésre is legalább ennyire fel tudjuk pörgetni magunkat.

Némedi Norbert: – Nehezek ezek a szerdai meccsek. Olyan, mint a vasárnap hajnali piacozás egy erős hétvége után, vagyis nem volt szerdán az igazi a csapat teljesítménye. Fáradtak voltunk, mindenesetre három pontot szereztünk ezen a meccsen, és többet ugyebár nem lehet. Annak különösen örülök, hogy ezzel a győzelemmel megvan a második helyünk. Bár van még hátra egy mérkőzés, de gratulálok a fiúknak az egész bajnokságban mutatott teljesítményükhöz. A mai meccs egy ki-ki mérkőzés volt, volt lehetőség mind a két oldalon, mi a helyzeteinkből többet tudtunk kihasználni, így véleményem szerint megérdemelten nyertünk. A következő meccs pedig már holnapután lesz, úgyhogy valami elképesztően összesűrűsödött a programunk. Amatőr, minél jobb teljesítményre törekvő megyei csapat vagyunk, de a mérkőzések diktálta tempó miatt ezekben a hetekben megtapasztalhatjuk azt, hogy e tekintetben milyen lehet a profi sztárklubok élete.

Kerekegyháza, vezette: Sebestyén László (Juhász Tamás, Apró Ferenc)

Kerekegyháza: Piránszki – Kovrig (Pécsi 23.), Malecz (Kunsági 73.), Bashiri-Shahroodi, Supka (Bencze 63.), Szőke (Polgár 82.), Csertek (Cseh 46.), Gáspár, Nagy N., Szász, Sallai. Játékos-edző: Kovrig Ákos

KHTK: Oroszi – Horváth B., Urbán, Magony, Valkai, Oroszi D. (Makai 86.), Nagy V. (Nagy D. 64.), Szabó D. (Huszka 64.), Nemesvári (Kurgyis 71.), Kulcsár, Ábel (Makány 80.). Edző: Némedi Norbert

Gól: Bashiri–Shahroodi 35., illetve Oroszi D. 20., Nemesvári 33., Kulcsár 72.

Sárga lap: Sallai 62.

A szerdai játéknap másik három mérkőzésének az eredménye:

Akasztó FC–Jánoshalmi FC 0–0, Harta SE–Bácsalmási PVSE 5–1, Kecskeméti LC – Tiszakécskei LC II 0–2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában