Kosárlabda

2021.05.20. 09:01

A Mercedes KA nyerte a tornát

Négy együttes mérte össze erejét szombaton és vasárnap.

Kovács Nóra

A torna All-Star csapata és MVP-játékosa

Forrás: Mercedes KA

Hétvégén rendezték az első MVM U18 fiú felkészülési kosárlabdatornát Kecskeméten, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia épületében – írja a mercedeska.hu. A torna célja az volt, hogy a hosszú szünetben a csapatok rangos ellenfelek ellen gyakorolhassanak és készüljenek a néhány nap múlva esedékes országos döntőre.

A tornán a hírös városi kosarasok mellett a pécsi, a kaposvári és a szolnoki fiatalok vettek részt. Sportszerű és színvonalas küzdelem jellemezte a kétnapos kecskeméti felkészülési kupát, melynek kiemelt szponzora volt az akadémiát is támogató MVM csoport.

– Ha azt akarod, hogy önbizalmad legyen, mérd össze a tudásod a gyengébbekkel, ha viszont fejlődni akarsz, akkor keress nálad okosabb és tehetségesebb ellenfelet – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője. Ennek a lehetősége ezen a tornán adott.

A kétnapos tornán négy együttes mérte össze erejét. A Mercedes KA mellett a Kaposvári SI, az NKA Pécs és a Szolnoki KA U18-as fiúcsapatai léptek pályára. Minden gárda két-két mérkőzést játszott. Bár nem az eredmény volt az elsődleges cél, hanem a fejlődés és a meccsszituációk gyakorlása, ám így is nagyon izgalmasan alakultak az találkozók, hiszen a torna utolsó mérkőzése döntőnek illett be, ugyanis akkor a kaposváriakat legyőző Kecskemét, valamint a Szolnokot két vállra fektető Pécs küzdött meg egymással. A találkozó első félidejét uralta a Mercedes KA, majd a szünet után az NKA Pécs is remekül játszott, végül egy izgalmas összecsapáson a hazai­ak győztek 70–67-re.

Az MVM-tornát a Mercedes-KA nyerte meg az NKA Pécs előtt, harmadik a Szolnoki KA, míg a negyedik helyezett a Kaposvári SI lett.

Az MVM U18 Kosárlabda Torna legértékesebb játékosa, az MVP Kőházi Bence, a Mercedes KA játékosa lett. A torna All-Star csapatát pedig Ivkovic Milán (Mercedes KA), Cohill Erik (Kaposvári SI), Kazy Balázs (NKA Pécs), Schmera Gergely (NKA Pécs) és Sebők Balázs (Szolnoki KA) alkotta.

A torna All-Star csapata és MVP-játékosa
Fotó: Mercedes KA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában