labdarúgás / galériával

2021.05.30. 08:04

A Kiskunfélegyházi HTK II. nyerte a megyei II. osztályú bajnokságot

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, csak az utolsó fordulóban dőlt el az, hogy ki nyeri meg a bajnokságot. A Kiskunfélegyházi HTK II csapatának a döntetlen is elég lett volna, de ők nem x-re, hanem győzelemre játszottak.

Szentirmay Tamás

A szurkolók azt gondolhatták, hogy a KHTK megyei I. osztályú csapat azért játszott pénteken, hogy egy nappal később a másik csapatba visszajátszhassanak játékosok, és így megnyerjék a bajnokságot. Nem így történt mert mindössze Kurgyis Kevin játszott csak a „fakóban”. Az már a találkozó elején látszott, hogy a hazaiak meg akarják nyerni a találkozót. Mindjárt támadólag léptek fel, és egyre, másra vezették támadásaikat. A 10. percben már zörgött is a vendégek hálója.

A hazaiak két alkalommal is közelről kapura lőttek, de mindig visszapattant hozzájuk a labda, végül a harmadik, Oroszi lövése utat talált a kapuba 1–0.

A 19. percben Polgár tisztán vezethette a kapura a labdát, de Farkas hárítani tudott. Két perccel később Kurgyis a kapufát találta telibe. Újabb két perc elteltével Makány lövését lábbal tudta hárítani Farkas. Fél óra elteltével egy jobb oldali beadás után egy védőről kipattant a labda, pontosan Polgár elé, aki nem hibázott 2–0. Öt perc elteltével tűzijátékot rendezett a Kiskunfélegyháza a Hírös-ÉP kapuja előtt, de nem sikerült növelniük az előnyt. A második játékrészben már kiengedtek a hazaiak, nem hajtottak annyira, mint az első félidőben. A fölényüket az is jellemezte, hogy Magyarnak csak a 49. percben volt az első védése. Az 55. percben Kulcsár sárga lapot kapott, majd két perccel később még egyet, ami után a piros következett. Az emberelőnyt azonban nem tudta kihasználni a Hírös-Ép, csak annyira futotta erejükből, hogy többet támadtak, de igazi veszélyt nem jelentettek Magyar kapujára. A 66. percben Tóth István szabadrúgását a bal alsó sarokból tolta szögletre Farkas. A 80. percben is a vendégek kapusának kellett védeni, akkor Oroszi kapás lövését lábbal hárította.

Lapsánszki Tamás: A bajnokság végén egész jó teljesítményt nyújtottunk, a rangadókon is jól játszottunk. Ezt a meccset is sokkal hamarabb el lehetett volna dönteni, de nagyon örülünk a győzelemnek. A bajnokság elején nem az volt a cél, hogy megnyerjük, de minél előrébb haladtunk, a fiúk is úgy gondolták, hogy ezt a lehetőséget nem lehet elszalasztani. Gratulálok a csapatnak, mert megérdemelték, nem csak a mostani győzelmet, de az első helyet is.

Kitl Zoltán: – Gratulálok a Kiskunfélegyházának a bajnoki címhez. Az első félidőben rosszul, nehézkesen kezdtünk, sajnos a 2–0-as előnyt nem tudtuk ledolgozni. A második játékrészben építkeztünk, fociztunk, de azt el kell ismerni, hogy a Félegyháza előttünk jár. Úgy érzem, hogy a csapatom a negyedik hellyel kihozta magából a maximumot, szükségünk van erősítésre, hogy odaférjünk a dobogóra.

Keresztesi Zoltán a KHTK csapatkapitánya: – Minden bajnoki címnek örül az ember, mert az a cél, hogy minél előbb végezzünk. Nem mertünk erről álmodni, de hat-hét fordulóval korábban azt láttuk, hogy egyre jobban a kezünkben van a sorsunk. Rosszul indítottuk a tavaszt, két vereség becsúszott, amivel nem számoltunk, de utána kiegyenesedett a társaság, összeállt a védekezésünk, és a legkevesebb gólt kaptuk, ami magáért beszél. Valkovics Gábor, Szabó Attila és Zs. Juhász István abbahagyják a játékot, helyükre az ifjúsági csapatból hozunk fel három-négy tehetséges játékost, akinek ez egy ugródeszka lesz, mert próbáljuk majd a megyei I-be beépíteni őket, hogy minél több félegyházi játékos legyen a megye I. osztályú csapatban.

Kiskunfélegyháza, vezette Kiss László (Apró Ferenc, Juhász Tamás).

KHTK II.: Magyar – Keresztesi, Cseh D., Sánta, Tóth I. – Kulcsár, Makány, Ábel (Ficska 17.) – Kurgyis (Szabó A. 75.), Oroszi, Polgár (Zs. Juhász 75.). Edző: Lapsánszki Tamás

SC Hírös-ÉP: Farkas G. – Kiss, Dani, Laczkó, Lantos, Parázs, Forgó, Háry, Kertész (Kövecs 66.), Horváth T., Tábi. Edző: Kitl Zoltán.

Gól: Oroszi 10., Polgár 32. Sárga lap: Kiss 43., Dani 55., Laczkó 83. Kiállítva: Kulcsár 57.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában