labdarúgás NB III. / galériával

2021.04.19. 07:53

Pontokat rabolt a Cegléd a Tiszakécskétől

Az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának 30. fordulójában a Tiszakécskei LC csapata Ceglédre látogatott. A két szomszédvár találkozója mindig fordulatos, változatos és egyúttal presztízsmérkőzés is. Ezúttal a hazaiak voltak eredményesek.

Szentirmay Tamás

A tiszakécskeiek úgy érkeztek Ceglédre, hogy szeretnék megnyerni a mérkőzést. A hazaiak viszont abban reménykedtek, hogy sikerül meglepniük a listavezetőt. A találkozó vendégrohamokkal kezdődött, de igazi gólhelyzetet nem igazán tudtak kialakítani, a ceglédiek pedig kontratámadásokra alapoztak. Az első félidő közepén sikerült is egy jobb oldali beadás után Laczkó Milán révén gólt szerezniük 1–0.

A vendégek Albert Ádám révén egyenlíthettek volna. Albert tisztán vezethette kapura a labdát, de a kijövő hálóőrbe rúgta a játékszert. Az első félidő befejezése előtt, egy labdát megszereztek a ceglédiek, és Laczkó Molnár lába között a bal alsó sarokba lőtt 2–0.

A tiszakécskeiek a 69. percben tudtak szépíteni. Simon Márk a jobb oldali tizenhatos sarkánál lövésre szánta el magát, és kilőtte a bal felső sarkot 2–1.

A hátralévő időben egyre többet támadtak a vendégek, helyzeteket dolgoztak ki, de a kapuba nem tudtak betalálni. Egy érdekes jelenet történt még a pályán, amikor Galacs ragyogó labdát kapott a leshatáron, védője azonban felvágta a tizenhatos előtt, meglepetésre a játékvezető Galacsnak adott sárga lapot. Mivel a DVTK II hazai pályán legyőzte a második helyen álló BVSC Zuglót, így a listavezető Tiszakécske megtartotta tíz pontos előnyét.

Ceglédi VSE–Tiszakécskei LC 2–1 (2–0)

Cegléd, vezette: Kovács Gábor Péter (Nagy Márk, Ring Kevin).

Cegléd: Mikler – Bagó, Tóth D., Kuti, Laczkó (Csendes 86.), Papp, Polyák, Takács (Dudás 91.), Szabó R., Pleszkán (Damásdi 72.), Markó. Vezetőedző: Makrai László Gergely

Tiszakécske: Molnár – István (Szabó D. 86.), Oláh, Horváth Adrián, Kalmár (Galacs 63.), Albert, Horváth Attila, Ternován (Pál 36.), Pongrácz (Zvara 86.), Simon, Fülöp. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gól: Laczkó 26., 45., illetve Simon 69. Sárga lap: Galacs 67.

 

– Minden tiszteletem a srácoké, mert nagyot küzdöttek a mai meccsen – nyilatkozta Makrai László Gergely a találkozó után. – Úgy gondolom, hogy az első félidőben felvettük a ritmust küzdőszellemben és játékban is a leendő bajnokcsapattal. A lehetőségeinket, ha nem is maximálisan, de elég jól kihasználtuk, és két góllal tudtunk vezetni a félidőben. A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsoltak a tiszakécskeiek, ott már inkább a küzdelem dominált, de abból is jelesre vizsgáztunk. Kis szerencse is kellett, hogy megnyerjük a mérkőzést, de még egyszer mondom, hogy minden tiszteletem a srácoké. A Kécskének sok sikert kívánok, úgy gondolom, hogy a bajnokságot meg fogják nyerni.

– Negyvenöt perc előnyt nem lehet adni egyetlen ellenfélnek sem, függetlenül attól, hogy két helyzetből két gólt lőttek a ceglédiek – értékelte csapata teljesítményét Nagy Sándor. – Nekünk több lehetőségünk is volt, de sajnos nem éltünk vele. Egy-két játékos dekoncentrált volt, ez nem fér bele, főleg egy olyan presztízs rangadón, mint amilyen ez a ceglédi meccs volt. Fájó a vereség, nagyon fájó, mert úgy nyerte meg az ellenfelünk a mérkőzést, hogy mindössze két alkalommal találta el a kaput. Mi a kapussal szemben nem tudtuk berúgni a labdát, hét méterről tologattunk, nem rúgunk kapura. Dühös vagyok, nagyon dühös vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában