röplabda

2021.04.11. 22:34

Nehezen indult, végül simán győzött a KRC

Vasárnap este a férfi röplabda Extraliga Kvalifikációs Kör nyolcadik fordulójában a Kecskeméti RC a DEAC SNK Kft. csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Fotó: BUS CSABA

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két klub, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de két pontnál egy ideig nem lett nagyobb a különbség. 14–14 után Hubicska remekül ütött, nem nagyon találta az ellenszert a Kecskemét, 14–18-ra léptek meg. Feljött két pontra a KRC, Stréli és Krupánszki is nagyot mentett, de Kandulinszki nem tudta átütni a labdát 17–20. 19–22 után egy remek hajrát produkált a hazai csapat, 22–22-nél egyenlítettek és hiába a vendég időkérés, 25–23-ra hozta a szettet a KRC.

A második játszmában Magyar sánca után már 1–3-ra vezetett a DEAC. De 5–5-nél ismét egyenlítettek a hazaiak. 7–7 után háromszor is nagyot mentett a Debrecen, majd Tóth lőtt a hálóba, amivel előnybe került a KRC, majd 11–7-re lépett meg. Zárkózott az ellenfél, egy ideig két pontnál közelebb nem kerültek, de 15–11 után több hibát vétett a Kecskemét, amit kihasználva 16–15-re jött fel a vendég klub. Egyenlíteni nem tudtak, sorozatban szereztek négy pontot a hazaiak 20–15. Végül 25–20-ra hozta a második etapot a KRC.

A záró felvonásban 2–2 után elfogytak a vendégek, egy 10–1-es sorozattal 12–3-as fórt harcolt ki a hírös város. A folytatásban 16–4, 20–8, majd 24–9 állt az eredményjelzőn. A szettet 25–10-re nyerte a Kecskemét, 3:0-ra pedig a mérkőzést.

– A vége sokkal simább lett a hazaiaknak –nyilatkozta Fodor Antal, a DEAC vezetőedzője. – Az első játszmában tulajdonképpen fej-fej mellett haladt a két csapat és csak az utolsó pillanatban dőlt el a Kecskemét javára a szett. Fokozatosan kerekedtek fölénk, jobb napot fogtak ki. Mi próbálunk abból építkezni, amit tapasztaltunk. A Kecskemétet vártuk a bajnokságban az ötödik helyre, mi a hatodik-hetedik helyért próbálunk csatázni, erre pedig még van esélyünk.

– Most a szezon végére igaz, hogy fogyatkozunk, kulcsjátékosok potyogtak ki a csapatból, azonban annak örülök, hogy az utolsó két szettben azt az agresszív játékot tudták mutatni a játékosaim, amire ők képesek – mondta Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője. – Hiszem azt, hogy amennyire az utolsó szettben nyertünk, annyi a különbség a két csapat között. Az első szettben az volt a fő probléma, hogy nem támadtunk olyan agresszívan, ami elmondható volt a második és a harmadik szettről.

Kecskeméti RC–DEAC SNK Kft. 3:0 (25–23,25–20,25–10)

Kecskemét, Extraliga Kvalifikációs Kör, zárt kapus mérkőzés, Játékvezetők: Ujházi Mónika, Soltész Róbert.

KRC: Kaszap 6, Krupánszki 11, Rabeka 2, Kandulinski 20, Gebhardt 8, Nagy J. 10. Stréli (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

DEAC: Tóth, Bagics 6, Kiss, Fazekas 7, Hubicska 15, Csizmadia 6. Csere: Magyar 2, Nagy A. (liberó) Mészáros (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában