Rögbi

2021.04.29. 18:09

Már tét nélkül játszanak Németh Krisztiánék

Utolsó két mérkőzésére készül a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club csapata. Vasár­nap 14 órától a Debreceni Huszárok EAC ellen lép pályára.

Kovács Nóra

A Batta elleni vereséggel biztossá vált, hogy nem jut a rájátszásba a KARC

Fotó: Erdei Krisztián

Legutóbb a KARC a Battai Buldogokat fogadta a Széktói Stadion Atlétikai Centrumában. A vendégek 26–7-es győzelmet arattak.

– Örültünk, hogy sikerült kiállni a Százhalombatta ellen, hiszen egy héttel korábban nem is tudtunk játszani az Esztergommal – nyilatkozta Németh Krisztián, a KARC szakmai vezetője.

– Az ellenfél az idei szezonban a bajnoki címért hajt, ami ezzel a győzelemmel szinte biztos, hogy össze is jött nekik. Mind a két félidő kezdetén egy kissé bealudtunk, fásultan kezdtünk, és a mérkőzés legelején nagyon gyorsan 12–0-s hátrányba kerültünk, tehát két célt is kaptunk. Utána 30 percen keresztül kiegyenlített, meddő mezőnyjáték folyt, nem nagyon forgott egyik csapat célterülete sem veszélyben. A félidőben egy minimálisat tudtunk frissíteni, de azért sok cserénk nem állt rendelkezésre a mérkőzésen. A második félidő pedig úgy kezdődött, mint az első, gyorsan kaptunk egy célt és 19–0-val hidegzuhanyként folytattuk gyakorlatilag a második negyven percet, ahol szerintem megint kiegyenlített mezőnyjáték folyt. Akkor viszont már nekünk is volt helyzetünk, a végére egy szépségtapaszt is sikerült az eredményjelzőre felhelyezni, így egy 26–7-es végeredménnyel zártunk.

Az idei szezont elnézve reális ez az eredmény, ennyi talán van a két csapat között, de most egyik klub sem hozta a csúcsformáját.

Pici szerencsével ez akár egy szoros mérkőzés is lehetett volna, de az első félidő tíz és a második játékrész első két perce gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat, végig csak üldöztük az eredményt, innentől kezdve gyakorlatilag nagyon taktikázni nem lehetett, ami a csövön kifért, célszerzés lehetett csak a cél – tette hozzá Németh Krisztián.

Vasárnap az NB I. tizedik fordulójában a Debrecen ellen lépnek idegenben pályára. Legutóbb március elején ütközött egymással a két klub, akkor itthon 77–14-es győzelmet aratott a KARC a Huszárok ellen.

A Batta elleni vereséggel biztossá vált, hogy nem jut a rájátszásba a KARC
Fotó: Erdei Krisztián

– A Debrecen egy elég új csapat, gyakorlatilag a debreceni egyetem hallgatóiból áll, egy-két magyar játékost leszámítva a komplett keretet külföldiek alkotják, akik az egyetem hallgatói. Van pár játékosuk, akik magas szinten játsszák a rögbit, olyan országból jöttek, ahol ez egy alapsportág, de a csapat 90 százaléka inkább csak itt tanulta meg. Erős és atletikus sportolók, de technikailag még tanulják a rögbit. Két éve kezdtek el szerepelni a magyar bajnokságban, elég bátor húzás tőlük, hogy a második évre az első osztályban indultak, de minden mérkőzésen vannak jó momentumaik, minden ellenfelük ellen tudnak jó 5–10 percet produkálni. Az látszik rajtuk, hogy technikailag képzetlenebbek, mint a magyar első osztály, de nem szabad őket félvállról venni, mert fizikálisan jók, nagyon gyorsak és erősek, úgyhogy oda kell tennünk magunkat.

Számunkra ez egy tét nélküli mérkőzés lesz már, de minél több technikai dolgot meg kell oldanunk, hogy fejlődjünk.

A DEAC elleni meccs után legközelebb május 15-én lépünk pályára, idegenben az Esztergom ellen zárjuk a bajnokságot. Lehetőleg minél több fiatalnak szeretnénk játéklehetőséget adni, hogy rutint szerezzenek és el tudjuk kezdeni építeni a jövő csapatát, úgyhogy gyakorlatilag a hátralévő két mérkőzés az alapcélunknak fog megfelelni, hogy minél több fiatal minél több hasznos percet tölthessen a pályán, kiegészítve a nagyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában