labdarúgás

2021.04.28. 20:06

Legyőzte a Kalocsa az Akasztót a halasztott mérkőzésen

Szerdán több mérkőzést is pótoltak a megyei bajnokságban, a megyei első osztályú bajnokságban a Kalocsa-Akasztó mérkőzést. Nyert a hazai gárda, és így újra elérhető, egy győzelemnyi távolságra került a képzeletbeli dobogótól.

Vincze Miklós

Rendre derbinek számít a Kalocsa–Akasztó összecsapás, kerüljön arra sor bármelyik csapat pályáján, így volt ez ezúttal is annak ellenére, hogy a forduló előtt a Kalocsa 4. helyen, az Akasztó pedig a 11. helyen állt a megyei első osztály tizenöt csapatos mezőnyében. Szerda lévén már az is örömhír, hogy a két csapat képes volt kiállni, az azért, hogy munkanapról van szó, meglátszott a cserék számán, hiszen a hazai kispadon négy, a vendég kispadon pedig egy bevethető mezőnyjátékos foglalt helyet a kezdéskor. Kohány Balázs csapata hamar világossá tette, hogy ezen a délutánon nem szándékozik egyetlen pontot sem elhullajtani. A fiatal Tóth Levente ugyanis már a 11. percben betalált a kapuba hosszú sérülés után újra visszatért Németh Zsolt hálójába. Az első félidő derekán pedig Dostyicza Dániel növelte 2–0-ára a hazai előnyt, és mivel több gól nem esett, így behúzta az elmaradt hazai meccsét a kalocsai csapat.

Ezzel a tabellán megerősítette a 4. helyét, ezzel a három egységgel negyvenháromra növelte a pontjai számát, és már csak három ponttal van lemaradva a 2. Kiskőrös és a 3. Kiskunfélegyháza mögött. Az Akasztó maradt a 11. helyen.

Kalocsai FC–Akasztó FC 2–0 (2–0)

Kalocsa, vezette: Ézsiás Gábor (Borbényi Miklós, Herceg Tamás)

Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Dostyicza (Vuits A. 71.), Follárdt (Pandúr 87.), Sümegi (Farkas 59.), Nasz, Lakatos-Lengyel (Kohány 82.), Tóth L, Nébl, Rábóczki. Játékos-edző: Kohány Balázs.

Akasztó: Németh – Vincze D., Bányai, Palla, Bánszki, Kerekes, Vincze S. (63.), Juhász, Németh T. Geiger, Dobosi, Márki. Edző: Szrenkó István.

Gól: Tóth L. a 11., Dostyicza a 26. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában