labdarúgás / galériával

2021.04.28. 21:37

Gyors gólokkal nyert Dunaújvárosban a KTE HUFBAU

A KTE HUFBAU az NB III. közép csoport 32. fordulójában a Dunaújváros vendége volt. Gombos Zsolt csapata villámrajtot vett a mérkőzés elején, ami döntőnek bizonyult, így három ponttal térhetett haza a Kecskemét.

Nyitray András

Dunaújvárosban is nyert a KTE HUFBAU

Fotó: Nyitray András

A vendégeknek több hiányzója volt, így Gombos Zsolt bátran bedobta a 17 esztendős Kotroczó Pétert is, aki először volt ezzel a kezdőcsapat tagja. Jobban nem is sülhetett volna el ez azonban, hiszen a 4. percben egy Pokorni által rossz helyre bokszolt labdát kapásból a léc alá lőtt (0-1). A hazaik ki sem tudtak jönni saját térfelükről ebben az időszakban, ami újabb gyors gólt hozott, a 11. percben Puskás Gábor beadását Károly fejelte közelről a kapuba (0-2). A biztos előny tudatában nyugodtan játszott a KTE, a Dunaújvárosnak csupán egy kontra végén volt esélye a gólszerzésre a 22. percben, de ez kimaradt. A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, a hazaiak többet birtokolták a labdát, cserébe azonban a Kecskemétnek több ígéretes kontra sansza is volt, amiket azonban nem sikerült góllal befejezni. A hajrában ugyan Szepessy ziccerét Mészárosnak kellett bravúrral védenie, de a másik oldalon akár Ludasi is betalálhatott volna. Gól viszont nem született, a KTE 2-0-ra nyert idegenben, amivel továbbra is egy pontos lemaradással követi a második helyen állva az Iváncsát.

Dunaújvárosban is nyert a KTE HUFBAU
Fotó: Nyitray András

Dunaújváros – KTE HUFBAU 0-2 (0-2)

Dunaújváros, v.: Maml Zoltán (Molnár István, Szkrajcsics Péter)

DPASE: Pokorni – Barta, Lakatos, Markovics, Novák, Dorogi, Vadász, Szepessy, Áman, Hompót, Tóth.

KTE: Mészáros – Kotroczó, Grünvald, Károly, Nagy, Puskás Z., Szalai, Koszó, Vágó, Ludasi, Puskás G.

Gól: Kotroczó (4.), Károly (11.)

Sárga lap: Markovics (47.) ill. Szalai (61.), Tóth (81. – a kispadon)

Cserék: DPASE: Pokorni – Barta (Kesztyűs 52.), Lakatos, Markovics, Novák, Dorogi (Barna 77.), Vadász, Szepessy, Áman, Hompót, Tóth (Varga 88.). KTE: Mészáros – Puskás G., Koszó, Szalai, Grünvald – Vágó, Nagy (Constantinescu 79.) – Kotroczó (Gál 58.), Ludasi, Károly (Pantelisz 90.) – Puskás Z. (Asztalos 58.)

Jakab Elek, a Dunaújváros vezetőedzője: – Alapvetően két indokolatlan mozdulatból kaptunk gólt, előbb a kapusunk ütötte rossz helyre a labdát, utána a védőnk helyezkedett rosszul. Ez fel is borította a terveinket, de a második félidőben dominálni tudtunk. A probléma az volt, hogy amíg a vendégeink belőtték helyzeteiket, addig mi nem, így nem is lehetett más az eredmény.

Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – A kezdés nagyon tetszett, ahogy belementünk a meccsbe, annak pláne örülök, hogy 17 esztendős újoncunk talált be rögtön. Utána megrúgtuk a második gólt, összességében az első félidő rendben is volt. A másodikban szerettünk volna rátenni egy lapáttal, hiszen a kétgólos vezetés veszélyes eredmény tud lenni, de nem tudtuk meglőni a harmadik gólt. Utána akadt az ellenfélnek jó periódusa, amikor beszorultunk, de az utolsó húsz percre ebből kijöttünk. Mindig extra, ha kapott gól nélkül tud egy csapat nyerni, remélem ez nekünk is lendületet ad a folytatáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában