úszás

2021.04.08. 07:00

Egyéni csúcsok születtek a kecskeméti házi kupán

Tíz úszó kvalifikálta magát az országos cápabajnokságra a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztályából.

Kovács Nóra

Remekül szerepeltek az I. Nyuszi Kupán a Kecskeméti Sportiskola ifjú úszói

Forrás: KESI

A Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya első alkalommal rendezte meg a Kecskeméti Fürdőben az I. Nyuszi Kupa házi úszóversenyét, hogy a jelenleg is életben lévő szigorú járványügyi szabályok betartása mellett a kezdő versenyző gyerekek számára legyen megmérettetési lehetőség hazai környezetben, így próbálva nekik segíteni a rutinszerzésben.

A rendezvényen 41 fő 2010–2014 között született, a KESI úszószakosztályában lévő gyerek vett részt, akik 20 versenyszámban mérhették össze úszástudásukat. A versenyen összesen 170 egyéni rajt történt, amiből 118 egyéni csúcs is lett. A KESI úszószakosztályának dolgozói igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a rendezvényről senki se távozzon üres kézzel, ezért már a verseny elején minden induló ajándékcsomagot kapott. Ezenfelül a gyerekek között az eredményhirdetésekor 114 érmet (51 arany, 36 ezüst, 27 bronz) és 50 oklevelet osztottak szét.

Az aranyérmen felül a versenyszámok győztesei serleget is kaptak, amelyből 51 helyett, egy holtversenynek köszönhetően, 52 került ki­osztásra.

– Összességében elmondhatom, hogy a rendezvény rendkívül sikeres volt – értékelt Poczó Elemér, a Kecskeméti Sportiskola úszás szakosztályának vezetőedzője. – A sok elégedett és mosolygós arcon felül 7 új szint született az országos cápabajnokságra, így jelenleg már 10 fő 33 versenyszámban sikeresen kvalifikálta magát. Köszönöm az áldozatos munkát a gyerekeken felül a szülőknek, edző/oktató kollégáimnak és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-ben dolgozó minden munkatársnak, hogy ebben a nehéz időszakban is ilyen sikeres és eredményes versenyt sikerült megrendeznünk.

Az edző-oktató team tagjai: Poczó Elemér, Tóth Dániel, Lukács Norbert, Várnagy Kinga, Nagy Nikolett, Faragó Boglárka, Vidovics Kata, Adamik Gábor.

Remekül szerepeltek az I. Nyuszi Kupán a Kecskeméti Sportiskola ifjú úszói
Fotó: KESI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában