labdarúgás

2021.04.27. 12:00

Biztosan nyerték a meccseiket az éllovasok a megye háromban

A hétvégén igazi nagyüzem volt a Bács-Kiskun megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság mind a négy csoportjában, ezúttal ugyanis – a korábbi hetekkel ellentétben – már csak két mérkőzést halasztottak el.

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

A Déli csoportban menetel a bajnoki cím felé a Bajai LC, ezúttal Vaskúton győzött 5–0-ra. A 2. helyen álló Madaras a Bácsalmás második csapatának a vendége volt, Kőműves Andrásnak az első negyedóra végén és a hajrában szerzett góljával 2–0-ra győzött. Nyert hazai pályán a 3. Felsőszentiván, 6–3-ra múlta felül a Tataházát. Az első félidő végén már 4–0-rsa vezettek a hazaiak, a második játékrész első harminc percében 4–3-ra feljött a Tataháza, a hajrában aztán Hódos Zoltán megszerezte a második és a harmadik gólját is, így 6–3 lett az eredmény. Hozzátartozik a képhez, hogy a Tataháza a 21. és a 23. percben történt kiállítás miatt a találkozó háromnegyed részét kilenc emberrel játszotta. Gál Andor és Holczer Csaba két-két góljával győzött Csátalján a Dunagyöngye II. – Mihálovics Zoltán szerzett becsületgólt –, négyet rúgott a Gara is Kenderesen.

Az élen a Bajai LC áll, százszázalékos teljesítménnyel, 54 ponttal, a második a Madaras 43, a harmadik a Felsőszentiván 38 egységgel. Utóbbi két csapat eggyel több meccset játszott a listavezetőnél.

Déli csoport: Felsőszentiván–Tataháza 6–3, Híd SC–Dunagyöngye SK 1–4, Vaskút–Bajai LC 0–5, Kenderes–Gara 0–4, Bácsalmási PVSE II.–Madaras 0–2. Kelebia–Bácsbokod elmaradt.

Északon az éllovas Szabadszállás megizzadt Ladánybenén, egészen a 80. percig 3–2-re a hazaiak vezettek, azt követően fordította meg a Szállás a meccset Progli István és Lajos Lóránd góljaival. A Városföld nem kegyelmezett az Ágasegyházának, Fekete Dávid három találattal vette ki a részét a 7–2-es hazai sikerből. Kihasználta az Ágas vereségét a Helvécia, a hajrában szerzett két góljával legyőzte a Fülöpkét, így visszalépett a dobogóra. Ismét begyűjtötte a három pontot a Bugac, ezúttal a Szank vendéglátójaként. A négy hazai gól már az első félidőben elhangzott, a Szank a 66. percben jött fel 4–3-ra, de egyenlíteni már nem bírt. Petrik József és Pálvölgyi András két-két góljával győzte le a Katonatelep a Jakabszállást, magabiztosan nyert a Tiszaug vendéglátójaként a Jászszentlászló.

Az Északi csoport tabelláját a Szabadszállás II. vezeti 48 ponttal, második a Városföld 46 ponttal, utóbbi viszont három mérkőzéssel kevesebbet játszott az éllovasnál, vesztett pontok tekintetében tehát lényegesen jobban áll. Nagy csata folyik a dobogó harmadik fokáért, azt most a Helvécia foglalja el.

Északi csoport: Ladánybene–Szabadszállás II. 3–4, Bugac–Szanki OBSE 4–3, Katonatelep–Jakabszállás 4–1, Jászszentlászló–Tiszaug 5–0, Városföld–Ágasegyháza 7–2, Helvécia–Fülöpjakab 2–0.

Az elmúlt hetek történéseit tekintve nagy szó, hogy ezúttal csak egy találkozó maradt el a Közép csoportban. Közös erővel rendezett gólfesztivált a Kunfehértó és az Akasztó. A termelést az Akasztó kezdte, a félidő lefújása előtt 8–0-ra vezetett, Doszpod alakította 1–8-ra az állást. A második játékrészt tulajdonképpen nyerte a hazai csapat, 3–1-re, így alakult ki a 4–9-es végeredmény. A vendégeknél Suhajda Gergely öt, Lázár Zsolt három góllal vette ki a részét a sikerből. Derbit kellett nyernie a Kecel II. ellen a Kiskőrösi LC II.-nek annak érdekében, hogy ne szakadjon le az Akasztóról. Megoldották. 6–1 arányban győzte le a Tázlárt a Balotaszállás, Teremi Zoltán három góllal járult hozzá a sikerhez, amellyel a Balota megerősítette a harmadik helyét. Biztosan nyert hazai pályán a Bócsa. Szoros lett a Kaskantyú–Tabdi derbi, 0–0–ás félidő után a vendégek szereztek vezetést Lengvári Szabolcs révén, Farkas Dávid hamar egyenlített, majd Varga Szabolcs lőtte be az utolsó pillanatban a hazai győzelmet jelentő gólt. A Csengőd–Kecel Senior alsóházi rangadót Verebélyi Tibor góljával a vendégek nyerték, akiknek ez volt a második idei sikerük.

A Közép csoportban az Akasztó FC II. vezet tizenhét találkozón szerzett 45 ponttal, a 2. a szintén tizenhét találkozót megvívott Kiskőrösi LC, három pont lemaradással, a 3. helyet a tizennyolc mérkőzésen szerzett 39 pontjával a Balotaszállás foglalja el.

Közép csoport: Balotaszállás–Tázlár 6–1, Kiskőrös II.–Kecel II. 2–1, Csengőd–Kecel Senior 0–1, Kaskantyú–Tabdi 2–1, Kunfehértó–Akasztó FC II. 4–9, Bócsa–Szilády RFC 4–0. Császártöltés–Vadkert II. elmaradt.

Nyugaton óriási csata folyik a bajnoki címért és a dobogós helyekért, ráadásul ez az a csoport, ahol nincs szükség extra számlálgatásra, tehát a vesztett ontok számítására, hiszen itt az első hét helyen álló mindegyike 19 mérkőzést játszott le eddig. Az éllovas Géderlak magabiztosan győzte le a Fajszot. A Dunapataj a Dunavecsével szemben tartotta otthon a három pontot, a második játékrészben szerzett gólokkal. Gól nélküli döntetlenre végzett Szakmáron a Miklósi GYFE, amely az Uszóddal vív ezen a hétvégén hatpontos mérkőzést. Otthon tartotta a pontokat a Tass ellenében a Homokmégy, akárcsak a Szentmárton, ők hét góllal verték az Apostagot. Hatpontos meccset vívott a Dunaszentbenedek és a Bátya. A Benedek Husvéth Ferencnek a 87. percben szerzett góljával megnyerte a csatát, és pontszámban beérte a Bátyát.

A Nyugati csoportban a Géderlak vezet 46 ponttal, második az Uszód, a harmadik a Dunapataj, utóbbi kettő 45 pontot gyűjtött. Bőven versenyben van még a bajnoki címért a jelenleg 43 ponttal negyedik Miklósi GYFE is.

Nyugati csoport: Szentmárton–Apostag 7–0, Dunaszentbenedek–Bátya 1–0, Homokmégy–Tass 3–0, Géderlak–Fajsz 6–0, Szakmár–Miklósi GYFE 0–0, Dunapataj–Dunavecse 3–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában