asztalitenisz

2021.04.13. 16:27

Az egységben volt a Spari ereje

Hosszabb szünet után álltak asztalhoz újból az asztaliteniszezők hétvégén, a Budapesten rendezett női Extra Liga fordulókban a kecskemétiek három győzelemmel zártak.

Nyitray András

Forrás: Kecskeméti Spartacus

A pénteki fordulóban a Kiskunmajsai AC volt az ellenfél. A mérkőzés és a téthelyzetben történő meccsjáték döcögősen indult, sőt, a párosok csatáját a kiskunmajsaiak meg is nyerték. Az egyéni mérkőzésekre így nagyobb fokozatra kellett kapcsolni, és a Ciurcui Melinda, Radonjic-Mojsilov Aleksandra, Füle Kata, Drabant Anita összeállítású csapat meccsről meccsre egyre jobban el is kapta a fonalat, és 6-2-es győzelemmel sikerült elkezdeni a hétvégi menetelést.

Győztesek: Ciurcui 3, Radonjic-Mojsilov 2, Füle 1 és az ellenféltől az Ambrus-Tanács páros, Ambrus 1

Szombaton a nyíregyházi alakulat volt a Spartacus ellenfele. A meccseken belüli játék biztató volt és egyre javuló tendencia mutatkozott. Ennek köszönhetően a nyírségi alakulatnak csupán egy egyéni mérkőzést sikerült nyernie, a vége 6-1-es kecskeméti diadal lett.

Győztesek: Füle-Ciurcui páros, Radonjic-Mojsilov 2, Ciurcui 2, Drabant 1

Füle Kata és Ciurcui Melinda szombaton a Nyíregyháza ellen szállt harcba
Fotó: Kecskeméti Spartacus

Vasárnapra maradt az igazi rangadó a Spari számára a Szekszárd ellen. A két csapat hasonló játékerőt képvisel, ezért minden egyes apró részletnek óriási jelentősége volt ezen a mérkőzésen. A párosok küzdelmében a szekszárdiak repülő rajtot vettek és sima 3-0-os győzelemmel kezdtek. Az egyéni meccsekre hatalmas taktikai küzdelmek alakultak ki, de szoros partikban sorra sikerült az ellenfél fölé kerekedni szinte minden mérkőzésen, így újabb 6-2-es Spari siker született, amivel egyre inkább érik a Final Four szereplés is.

Győztesek: Füle 2, Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2 az ellenféltől Maksuti-Harasztovich páros, Maksuti 1

– Sok nehézség akadályozott bennünket a felkészülésben, és hosszú idő után nehéz felvenni a fordulatot, de sikerült fokozatosan, napról napra egyre jobb formát mutatni

– mondta Szabó Krisztián, a Spartacus trénere.

– Csapatunk minden tagja hozzájárult a hétvégi sikerekhez, ami mutatja, hogy igazán az egységünkben van az erőnk. A bajnokság folytatása május végén lesz, a Final Four pedig június 12-13-ig, ahol reményeink szerint szerepelni fogunk. Gratulálok a lányoknak a hétvégi teljesítményhez, szép munka volt!

Ciurcui Melinda, Füle Kata, Drabant Anita és Radonjic Mojsilov Aleksandra
Fotó: Kecskeméti Spartacus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában