kézilabda / galériával

2021.04.26. 07:34

A Szegedi NKE nyerte a rangadót

Vasárnap a női kézilabda NB I./B Keleti csoport 18. fordulójában a Global Big Building Zrt. Kecskeméti NKSE a PC Trade Szegedi NKE csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Jobban kezdte a mérkőzést a Szeged, a Kecskemét nagyon sok hibával játszott. A játékrész felénél Nagy Éva ívelt az üres kapu felé, de a labda a felsőlécről kipattant. Majd eladták a játékszert a hazaiak, Csoknyai pedig egyedül vezette kapura 5–10. A 27. percig 7–14 lett a vendég fór. Ekkor Zsikó tört át a védelmen tovább növelve a különbséget. A félidőben 8–16-ra vezetett a Szeged.

A 32. percben Miklós lövését Nagy lábbal tisztázta, de Nyakó eladta a labdát, másodjára pedig már nem hibázott az ellenfél, tíz gólra nőtt az előnyük 8–18. A 41. percre 14 gólra nőtt a különbség. A folytatásban elkezdett zárkózni a KNKSE. A félidő derekán egy védést követően Nagy indította Megyesit, aki az üres kapuba talált. A hátralévő időben megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, nagyot ment a véghajrában és feljött három gólra, 27–30-ra nyerte a találkozót a Szeged.

Fotó: Bús Csaba

– Az első félidőt nagyon koncentráltan kezdtük és szerencsére úgy is fejeztük be – nyilatkozta Vojkovics Gyula, a PC Trade Szegedi NKE vezetőedzője. – A második félidő közepéig tartott ez a dolog, utána egy kissé szétestünk. Meg kell tanulnunk nyerni, ez most sikerült. Most megint két olyan mérkőzés jön, amit kötelezően meg kell nyernünk, remélem most elindultunk felfelé.

– Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre – nyilatkozta Pap Mercédesz, a GBB. ZRT. KNKSE játékosa. – Sajnos az első félidőben nem állt össze a védekezésünk, sem a támadás. Nagyon sok technikai hibánk volt. A második félidőre már feljavultunk, de sajnos nem tudtuk ledolgozni a gólkülönbséget.

– Pontosan 44 percet adtunk a Szegednek, mivel 15-16 percig tudtuk csak azt játszani, amit egész mérkőzésen kellett volna – mondta Varga József, a Global Big Building Zrt. Kecskeméti NKSE vezetőedzője. – Tehát minél több gólt szerezni rendezetlen védelem ellen. Abból kifolyólag, hogy hiányzóink vannak, kissé nehézkes a támadójátékunk.

Global Big Building Zrt. KNKSE–PC Trade Szegedi NKE 27–30 (8–16)

Kecskemét, Női NB I./B Keleti csoport, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Dáné Rita, Gyimesi Metta.

KNKSE: Nagy É. – Bab 1, Radva 2, Nyakó 5, Pap 10, Herceg-Jámbor 3, Pécsi. Csere: Pálinkás – Kisjuhász, Nagy E. 1, Megyesi 4, Lóczi 1, Bálint. Vezetőedző: Varga József.

Szeged: Porobic – Szabó F., Zsikó 3, Frányó 2, Farkas 3, Nagy R. 5, Miklós 6. Csere: Hargitai – Szabó L. 3, Prezenczki 1, Csoknyai 4, Szécsi 3. Vezetőedző: Vojkovics Gyula.

Kiállítások: 14 perc, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 6/3. Pap 1/1, Nyakó 1/1, illetve Frányó 2/3, Prezenczki 1/2, Zsikó 0/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában