Kosárlabda / galériával

2021.03.13. 21:34

Nagyot hajrázva nyert az Oroszlány

Szombat este az alapszakasz utolsó hazai meccsét játszott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A férfi kosárlabda NB I./A csoport 23. fordulójában az OSE Lions csapatát fogadták a Messzi István Sportcsarnokban. Hiába vezetett sokáig a Kecskemét, a legvégén az oroszlányiak voltak a frissebbek és pontosabbak.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Vendég pontokkal startolt a meccs, majd Karahodzsics és Wittmann vezényletével a hazai oldalon is elkezdődött a pontgyártás, 7–7. Kucsera triplája révén átvette a vezetést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A folyatásban mindkét oldalon akadtak hibák majd Thomas kettő plusz egyesével 15–13-ra módosult az állás. Karahodzsics büntetőivel és Lukács trojkájával 20–14-re lógott meg a hazai csapat. Pillanatok alatt visszakapaszkodott amerikai légiósainak köszönhetően az Oroszlány, és 22–22-nél újra egál állt a táblán. Karahodzsics végül egy óriási zsákolással újra megszerezte az előnyt csapatának,

24–22-vel zárult az első játékrész.

Anderson kosarával 26–26-nál egyenlítettek a vendégek a 13. percben. Dramicsanin hármasa a legjobbkor jött, ám Anderson a palánk alól gyors választ tudott adni, 29–28. 32–32-nél Váradi Kornél időt volt kénytelen kérni, a negyed derekán 35–32-re vezetett a KTE. A 18. percben időt kért Sebastjan Krasovec is. Washington közelijével pedig egy pontra jött fel az ellenfél. Karahodzsicsnak volt válasza. Bár fordított az OSE Lukács Döme majd Rastko Dramicsanin távolija után ismét a Kecskemét volt előnyben 43–40. A hajrában is meg tudta tartani fórját a hazai alakulat, 46–43 volt az állás a nagyszünetben.

Fotó: Bús Csaba

Jól indított a fordulás utána a hazai csapat 54–48-as előnyre tettek szert a 24. percre. Bár szépített az ellenfél, a 27. percre 61–54-re módosult az állás. Az időkérés után ismét felzárkózott az OSE 63–60, majd két perccel a negyed vége előtt már csak egy pont volt a hazaiak előnye. Jaramaz növelte a fórt, 65–62-re vezetetett a Kecskemét a 30. percben.

A 31. percben fordított az Oroszlány 65–66. A folytatásban felváltva estek a kosarak.

Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. A játékrész felére három pontra növelte előnyét az ellenfél 73–76. Ekkor idő kért Váradi Kornél. De három perccel a meccs vége előtt már héttel mentek a vendégek 75–82. Nem jöttek az extra dobások, míg a másik oldalon jobban sáfárkodtak az idővel és a lehetőségekkel, így a végén 82-86-ra az OSE Lions nyert.

– Gratulálok az OSE-nak a győzelemhez. – nyilatkozta a találkozót követően Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. – Frissebben érkeztek erre a mérkőzésre, így tudtak ritmust váltani a végén, és ez jelentette a győzelmüket a mai napon. 17 eladott labdánk volt, ez döntően befolyásolta a mérkőzést.

– Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz a Kecskemét ellen, és ennek megfelelően nagyon komolyan vettük az összecsapást már az elejétől fogva – mondta Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője Az első félidőben a támadásainkban sok volt a pontatlanság, majd aztán sikerült ezen javítanunk a szünet jután. Kiélezett csata volt, az utolsó percekben lélektani fölénybe kerültünk, és jól sáfárkodtunk ezzel. Gratulálok mindkét csapatnak.

– Csalódottak vagyunk a vereség miatt – mondta Nemanja Jaramaz, a Kecskemét játékosa. – Nehéz meccseket vívtunk sorozatban, erős csapatok ellen játszottunk, és rendre kicsin múlt, hogy ne mi kerüljünk ki győztesen. Ezek a vereségek nyomást helyeztek ránk, és ez érződött a játékunkon ma is. A végjátékban ma az OSE volt jobb. Reméljük, hogy sikerül túllendülni ezen a hullámvölgyön, és ezentúl sikeresebbek tudunk lenni.

– Sikerült végrehajtani a vezetőedző kérését, és váltani tudtunk a legjobb pillanatokban – nyilatkozta Adrio Bailey, az Oroszlány játékosa. – A saját, gyors és futós stílusunkat tudtuk érvényesíteni, és így a hajrában felénk billent a mérleg nyelve. Örülünk a sikernek.

Az alapszakaszból már csak egy találkozója maradt a Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét. Március 27-én, szombaton 18 órától a Jászberényi KSE ellen lép pályára.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–OSE Lions 82–86 (24–22, 22–21, 19–19, 17–24)

Kecskemét, Férfi NB I./A csoport, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Fodor Attila

Kecskemét: Wittmann 6/6, Thomas 10, Deraszimovics 5/3, Kucsera 3/3, Karahodzsics 19. Cserék: Lukács 6/6, Jaramaz 13/3, Dramicsanin 13/9, Horti 7 Lewis, Cserkó. Vezetőedző: Váradi Kornél

Oroszlány: Washington 22/3, Anderson 9, Abell 12/6, Bailey 19/3, Anda 4. Cserék: Illés 11/9, Kucsora -, Garamvölgyi 5/3, Morgan 4, Mucza. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában