kézilabda

2021.03.17. 09:04

Megszorongatta élvonalbeli ellenfelét a Kecskemét

Kedd este a férfi kézilabda Liga Kupa negyeddöntő első fordulójában a KTE-Piroska Szörp a Sport36 Komló csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Bár a második félidőben egy pontra zárkózott a hazai csapat, a véghajrát megnyomva három góllal győzött az ellenfél.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Két vendég találattal kezdődött a mérkőzés, s bár Horváth Andor szépített, az ötödik percben már 1–5 állt az eredményjelzőn. A gólcsendet ismét Horváth törte meg hétméteresből. Dominált a pályán az NB I.-es Komló, a 12. percben 4–9-re vezettek. A 17. percre felzárkózott három találatig a Kecskemét, Füstös vezérletével pedig nem is tudott megszökni az ellenfél. Egy darabig felváltva estek a találatok. A 27. percben 12–15-re vezettek a vendégek. Szkokán irányításával a hajrában még két gólt szerzett az ellenfél, míg a KTE csapatánál Füstös talált kapuba, 13–17 volt az állás a félidőben.

A fordulást követően kiegyenlített játék folyt a pályán, a 35. percben 18–21-re vezetett a Komló. A negyvenedik percig Sunajko irányításával 19–25-ös fórra tett szert az ellenfél.

A 49. percig tartani is tudta a különbséget a Komló, 23–28-as állást követően viszont Sipeki vette vállára a Kecskemétet, 25–28. Majd Kátai gólját követően már csak két pontos előnyben voltak a vendégek. Az 57. percben Mazák találata után 30–31-re módosult az állás. Egyenlíteni nem tudott a Piroska Szörp, sőt a véghajrában még kétszer megrezgette a hazai hálót az ellenfél. Az első mérkőzést 30–33-ra a Komló nyerte.

– Örülök annak, hogy győzni tudtunk Kecskeméten – mondta a találkozót követően Kilvinger Bálint, a Spotr36 Komló vezetőedzője. – A célunk az, hogy továbbjussunk itt a Liga Kupában. Ennek szellemében játszottunk. A bajnokságban is nagyon fontos mérkőzéseink vannak, ez a találkozó egy gyakorlás is volt, hogy éles mérkőzéssel lehetett készülni, ezt igyekeztünk is kellőképpen kihasználni. Javarészt a játékperceket is ehhez osztottam el. Azonban van egy kis hiányérzetem, mert jobban kellett volna növelnünk a tempót. Tudom, hogy ilyenkor ez nehezebb, de ami a célunk volt, azt sikerült teljesíteni, úgyhogy ennek szellemében várjuk a jövő heti visszavágót.

– Nehéz sorozatban vagyunk, 14 nap alatt kell lejátszanunk öt komoly mérkőzést, ebből kettőt már sikerült sérülés nélkül teljesítenünk –nyilatkozta Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője. – Nehezen lendültünk bele a játékba, nyilván a végén nem az első sor volt fent a Komlónál, melynek rengeteg a hiányzója, ők azért ennél lényegesen jobbak. Ha teljes sorral vannak, akkor esélyünk sem lenne egy ilyen szoros mérkőzésre, de abból a szempontból büszke vagyok a fiúkra, hogy 30 gólt tudtunk lőni egy NB I.-es csapatnak. Nyilván a 33 kapott gól kissé soknak tűnik, abból van néhány olyan, amit nagyon könnyen adtunk és nem küzdöttek meg érte, de ma ennyire voltunk képesek. Pénteken már a Debrecent fogadjuk, nagyon komoly mérkőzésre készülünk, kellemetlen ellenfél, de mindenképpen nyernünk kell.

A DEAC NK Kft. elleni zárt kapus mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

KTE-Piroska Szörp–Sport36-Komló 30–33 (13–17)

Kecskemét, Férfi Liga Kupa negyeddöntő, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.

KTE: Szél – Országh 1, Sipeki 5, Tóth 2, Szrnka 2, Bíró 2, Csordás 1. Csere: Zaklajda, Kiss – Simon 2, Horváth 5, Valaczkai 1, Füstös 4, Kátai 2, Berkes 1, Mazák 2. Vezetőedző: Bencze József.

Komló: Szilágyi – Szkokán 6, Oláh 1, Jerkovics 4, Takács 5, Sunajko 7, Hoffmann 1. Csere: Vanyek – Melnyicsuk 4, Kovácsevics 1, Grünfelder 2, Metcz 1, Dobi 1, Beck. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc.kecs

Hétméteresek: 4/4, illetve 4/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában