röplabda / galériával

2021.03.04. 05:54

A bronzért küzdhet a folytatásban a Kecskeméti RC

Szerda este a férfi röplabda magyar kupa elődöntő visszavágóját rendezték a Messzi István Sportcsarnokban. Bár a mérkőzést 3:2-es szettarányban megnyerte a Kecskemét, de a vendég kaposváriak már 2:0-ás vezetésnél bejutottak a fináléba.

Kovács Nóra

Fotó: BUS CSABA

Az első játékrész eleje szorosan alakult, 10–11 után viszont sorozatban szerzett három pontot a Kaposvár. Krupánszki majd Gebhardt pontjaival zárkózott két találatra a Kecskemét 14–16, ennél közelebb azonban nem engedték a hazaiakat, Ouyachi sáncát követően pedig 16–20 lett a vendég fór. Krupánszki révén ismét felzárkózott két pontra a KRC 20–22, ekkor időt is kért Wolochin. 23–25-re nyerte az első etapot a Kaposvár.

A második szettet egy 3–1-es rohammal nyitotta a Kecskemét, a Kaposvár 8–8-nál egyenlített, majd 9–11-re fordított. Krupánszki gyors egymásutánban szerzett négy pontot, amivel ismét a hazaiak voltak előnyben. 15–15-ig meg is tudta tartani előnyét a KRC. 18–20-nál kért időt Dávid Zoltán. Végül 22–25-re nyerte a szettet a Fino, amivel biztossá vált, hogy ők jutnak a vasárnapi Pénzügyőr elleni döntőbe, míg a Kecskemét a Kazincbarcika ellen lép pályára a harmadik helyért.

A harmadik szettre beküldte a fiatalokat Ruben Wolochin. Bár a szett eleje szorosan alakult, 5–5-ös állás után meglépett a Kecskeméti RC, 14–7-nél kért időt a Fino. Sikerült is lefaragni a hátrányt 18–16, de ennél közelebb nem engedte ellenfelét a Kecskemét, 25–21-re nyerte a harmadik etapot.

A negyedik játékrészben 11–11-ig fej-fej mellett haladt a két klub, ekkor több hibát is ejtettek a vendégek, 18–11-es előnyre tett szert a KRC. Sorozatban szerzett hat pontot az ellenfél, amivel ismét szorossá tette a végjátékot, melyet 26–24-re a hazaiak nyertek.

Az ötödik szettre elfáradtak a Kaposvár fiataljai, 6–2, 13–8 volt az állás, végül 15–10-re nyerte meg a játékrészt a KRC.

– Nagyon pozitív volt számomra, hogy az első két szettben az idei év legjobb statisztikáját nyújtottuk – mondta Dávid Zoltán, a Kecskeméti RC vezetőedzője a mérkőzést követően. – A Kaposvár azonban egész évben sokkal kiegyensúlyozottabban játszott ellenünk és a bajnokságban más csapatok ellen is, mint mi. Megérdemelten nyertek, de azt sajnálom, hogy csak erre az utolsó meccsre kapták magukat össze a srácok és rendelkeztünk egy olyan statisztikával, amit egész évben vártam. Megérdemelten jutott a döntőbe a Kaposvár. Örülnék annak, hogy bronzmérkőzésen a Kazincbarcika ellen győznénk. Azonban nehéz találkozó lesz, mert tele van rutinos játékosokkal. Nekik is fontos lenne a harmadik hely megszerzése, csak kérdés, hogy azon a mérkőzésen ugyanazt mutatjuk, mint az elmúlt hónapokban, vagy megint képesek leszünk egy hasonlóra, mint az Kaposvár elleni első két szett.

– Nem volt egy egyszerű mérkőzés a mai – nyilatkozta Ruben Wolochin, a Fino Kaposvár vezetőedzője. – Bár kívülről annak látszott. A csapat nagyon koncentrált volt, és bíztunk abban, hogy nem történik meg az, ami egy évvel ezelőtt az elődöntőben. A fináléban a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen mérkőzünk vasárnap. Van három napunk felkészülni a találkozóra, most ez lesz a legfontosabb, mivel célunk, hogy megnyerjük a döntőt

Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 3:2 (23–25, 22–25, 25–21, 26–24, 15–10)

Kecskemét. V: Mezőffy Zsolt, Szabó Péter.

Kecskemét: Kaszap 4, Gebhardt N. 7, Rabeka 11, Argilagos 17, Krupánszki 27, Nagy J. 2. Csere: Stréli (liberó), Szabó B., Horváth B. 9, Kandulinski, Tüske (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Kaposvár: Bögöly 2, Makarov 6, Melnyikov 11, Horváth K. 9, Veleckij 13, Keen 5. Csere: Bozóki Bence, Bozóki Bendegúz (liberó), Kiss M. 1, Ouyachi 10, Kalmár 10, Iván B. 6, Iván G., Fenyvesi 4. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Továbbjutott a Fino Kaposvár 4–2-es összesítéssel, (5:3-as szettarány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában