RÖPLABDA

2021.02.06. 06:55

Örökrangadót játszik szombaton a KRC a Kaposvárral

Szombat este a Kecskeméti RC férfi-röplabdacsapata az NB I. Extraliga Alapszakasz 11. fordulójában a Fino Kaposvárt fogadja 19 órától a Messzi István Sportcsarnokban. A csapat vezetőedzőjével, Dávid Zoltánnal beszélgettünk.

Kovács Nóra

Dávid Zoltán (középen) ha kell, belehajszolja a győzelembe a csapatát

Fotó: Bús Csaba

– Két játékos érkezett a KRC-be. Mit lehet tudni róluk és mennyire elégedett a munkájukkal?

– Januárban Stréli Bence és Argilagos Sogo Yusnaikel érkezett a keretbe. Stréli Bence sokáig strandröplabdázott, volt ifjúsági világbajnokságon is Argentínában, ahol ötödik lett az utánpótlás-válogatottal. Egy nagyon tehetséges, fiatal játékos. Csak pozitívat tudok róla mondani. Neki még meg kell szoknia a teremröplabdát, viszont abban a pillanatban, hogy egy kis rutint és tapasztalatot szerez, bevethető játékos lesz itt is. Hozzá sok reményt fűzök, de neki még idő kell. Szóval jó, hogy ő most a teremröplabda mellett döntött, mert még bármi lehet belőle. Olyan alapokkal és olyan technikával rendelkezik, ami meghazudtol egy-két teremröplabdást. Viszont neki még meg kell szoknia, hogy nem kettő-kettőre játsszák, hanem hat-hat ellen, és hogy sokkal gyorsabb a játék, intenzívebb. A kubai játékosunkról azt kell tudni, hogy szükség volt egy olyan röplabdásra, aki megkavarja ezt az állóvizet, amiben egész eddig pancsikoltunk. Az ő érkeztével az edzések sokkal kiélezettebbek. Ő tapasztaltabb, forró vérű játékos, hozott egy temperamentumot, tehát nem hagyja a többieket lazsálni, úgyhogy teljesen jó kép alakul ki most a gárdáról. A kérdés az, hogy időben jött-e? Nyilván az máris látszik, hogy itt van, mert két meccset sikerült nyerni. Nagyon sokat tud segíteni a csapatnak.

– Továbbra is a hatodik helyen állnak. A felsőház meglehet?

– Meg is lesz a felsőház. Most is azt vallom, hogy nekem van az egyik legjobb keretem. A sport az erről szól, a szakma meg ettől szép, hogy rájöjjön az ember, hogy miért, vagy miért nem működik a dolog. Minden egyes vereség után másnap még motiváltabb vagyok. Persze mindenki bosszankodik is, aki győzni akar. Én is győztesnek születtem, győzni akarok és győzni is fogok. Megtalálom az útját, de ez néha nem könnyű. Hiszem azt, hogy a csapatommal, a játékosaimmal oda fogunk érni, ahová szeretnénk.

– Szombaton a Kaposvár ellen lépnek pályára, idegenben 3–1-es vereséget szenvedtek. Most mit vár?

– Győzelmet. Más nem létezhet számunkra. Hazai pályán játszunk, ráadásul hibáztunk eleget az elmúlt időszakban, most itt az esély, amikor képesek vagyunk javítani, és ezt meg is kell ragadnunk.

– Azon az októberi meccsen mi volt a tanulság?

– Akkor sem foglalkoztam azzal a mérkőzéssel, mert úgy gondoltam, hogy háromfordulós lesz a bajnokság, tehát nincs nagy jelentősége, ráadásul akkor még nem kovácsolódott össze a csapat, és ezt most is tartom. És bár a Covid miatt már csak kétfordulós lett a bajnokság, mégis feszítettebb a tempó, ebben a hónapban hét fontos találkozót kell játszanunk. Normál esetben, amikor rendes menetben folyik a bajnokság, legföljebb négyet kellene.

Dávid Zoltán (középen) ha kell, belehajszolja a győzelembe a csapatát
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában