labdarúgás összefoglaló

2021.02.15. 20:53

Nyolc gól esett a Szabadszállás–Kerekegyháza szomszédvári rangadón

A hétvégén a 15., azaz az őszi utolsó forduló mérkőzéseit vívták meg a csapatok a megyei első osztályban. Szombaton négy mérkőzést játszottak le.

Petőfi Népe

A kecskeméti Szűcs Dominik (labdával) rengeteget dolgozott, a 84. percig nem hiába

Fotó: Gulyás Sándor

Tiszakécskei LC II.–Lajosmizse 2–0 (1–0)

Tiszakécske, vezette: Kaszala Mihály (Geleta Mihály, Horváth Béla Tamás).

Tiszakécske II.: Antal – Pácsa, Dóka D. (Lovas A., 59.), Káli, István (Domonics, 71.), Galacs (Tóth-Molnár, 88.), Szabó D., Tóth K., Hoffmann, Szabó Á. (Németh, 77.), Lovas Zs. (Dóka Á., 85.) Edző: Bagi Gábor.

Lajosmizse: Lord – Orlov (Menich, 77.), Palotai, Borsos, Halasi, Malik, Rapi, Bán (Dóka D., 77.), Dóka Z., Kovács J., Juhász (Rigó, 16.). Edző: Árva Zsolt.

Gól: Szabó Á. a 18., Galacs a 78. percben.

Sárga lap: Tóth K a 62., Szabó Á. a 74., ill. Rapi a 87. percben.

Bagi Gábor: – Nem azt vártam a mérkőzéstől, amit kaptam. Nem játszottunk jól, rúgtunk ugyan két gólt, de rúghattunk volna nagyon sokat. Sajnos hagytuk az ellenfelünknek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, sokkal hamarabb le kellett volna rendezni ezt a találkozót. Az idei három mérkőzésünkön most nyújtottuk a leggyengébb játékot, viszont a legsimábban gyűjtöttük be a három pontot.

Árva Zsolt: – Gratulálok a hazai csapatnak, mert mind a két félidőben tudott gólt szerezni, ráadásul éppen olyan periódusban, mikor elég kiegyenlített volt a játék. A negyedik kulcsemberünket veszítettük el. Próbáltuk pótolni őket, de úgy érzem, ehhez még idő kell, hogy elbírjuk a négy kezdőjátékosunk hiányát. Tovább dolgozunk azon, hogy le tudjuk gyűrni a nehézségeinket és hogy sikeresek tudjunk lenni.

A kécskei Lovas Zsombor mizsei kísérettel
Fotó: Szentirmay Tamás

Harta–Kiskunfélegyháza 1–2 (1–1)

Akasztó, vezette: Kiss László Attila (Apró, Juhász).

Harta SE: Pölöskei – Kővári, Oroszi, Szalánczi, Hamar, Ivacs, Csehi, Grecu, Marte, Nagy M. (Hideg, 67.), Kovács Zs. (Knodel, 80.). Játékos-edző: Csehi Tamás.

Kiskunfélegyházi HTK: Oroszi T. – Horváth, Urbán, Magony, Oroszi D. (Valkai, 86.) Nagy V., Szabó, Huszka, Kucsár, Bálint, Nagy D. Edző: Némedi Norbert.

GÓL: Hamar a 8., illetve Nagy D. a 33., Nagy V. a 62. percben.

Sárga lap: Grecu a 35.,illetve Szabó a 83. percben.

Csehi Tamás: – Csapatomat nem tudom elmarasztalni. Sokat lép előre játékban és akartban is. Az utolsó pillanatig küzdöttünk, hogy ki tudjunk egyenlíteni, aminek erőt kell adni a közeljövőben is. Remélem, folyamatosan tudunk előrelépni és akkor majd lesznek komoly meglepetések, eredmények. Le a kalappal a csapat előtt.

Némedi Norbert: – A mai napon egy kicsit fáradtabbak voltunk, ami abból látszott a leginkább, hogy a döntéseink nem mindig a legjobbak voltak. Mivel hat nap alatt ez a harmadik meccsünk volt, ez teljesen természetes dolog. Ettől függetlenül a mérkőzésen végig fölényben tudtunk futballozni, és a játék képe alapján meg is érdemeltük a három pontot.

Szabadszállási SE–Kerekegyházi SE 5–3 (4–1)

Kecskemét, vezette: Tóth Csaba (Juhász Dóra, Tasnádi Dávid).

Szabadszállási SE: Nagy R. – Lajos (Máruska, 75.), Pandur, Varga, Gavula (Csurka, 64.), Hegedűs, Máruska, Golovics (Farkas S., 87.), Gáspár, Kiss Sz. (Zsíros M., 87.), Zsíros Á. (Bajusz, 81.). Szakmai igazgató: Pandur László.

Kerekegyházi SE: Piránszki – Nagy N., Farkas I., Pécsi (Kunsági, 81.), Fekete (Malecz, 46.), Treiber (Kasztel, 72.), Bashiri, Supka, Sörös, Szász, Sahin (Szőke, 81.). Játékos-edző: Kovrig Ákos.

GÓL: Lajos a 2., Gáspár a 25., Máruska a 33., Gavula a 44., Hegedűs a 64., illetve Farkas a 45., Bashiri a 87. és a 90. percben.

Sárga lap: Gavula az 57., Gáspár a 87., illetve Korvig a 68. percben.

Pandur László: – Korrekt, szomszédvári derbihez méltó mérkőzést játszottunk a Kerekegyházával. A csapatom két arcát mutatta ezen a mérkőzésen, a jól játszót és a karitatívat, jelentősen hozzájárultunk ugyanis ahhoz, hogy a kerekiek is tudjanak három gólt rúgni. Jó néhány százszázalékos helyzetet kihagytunk, és meglehetősen sokat hibáztunk is. Az eredmény talán nem tükrözi a reális eredményt, mert több góllal is nyerhettünk volna. Megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok mindkét csapatnak a kulturált játékhoz.

Kovrig Ákos: – A hideg időjárás ellenére sokgólos szomszédvári rangadót tudtunk játszani a Szabadszállással. Az öt kapott gólt kicsit túlzónak érzem, de a győzelmet megérdemelte az ellenfél. A sokgólos mérkőzés leggyengébb láncszeme, véleményem szerint, a játékvezetői hármas volt. A vereség ellenére a játékosaimat nem tudom elmarasztalni, küzdöttünk becsülettel, ez ma ennyire volt elég. Készülünk a Lajosmizse elleni mérkőzésre, ami szintén egy szomszédvári rangadó lesz. Megpróbálunk ott nemcsak gólokat, hanem pontokat is szerezni.

Kecskeméti LC–Jánoshalmi FC 0–1 (0–0)

Kecskemét, vezette: Ézsiás Gábor (Borbényi Miklós, Petyarity József).

Kecskeméti LC: Berta – Csordás (Kovács D., 87.), Balázs, Patvaros, Szedmák (Varga M., 68.), Szűcs, Keresztes, Kőrös, Bozsik (Tóth K., 82.), Gaál, Mányoki. Edző: Nagy Lajos.

Jánoshalmai FC: Füstös – Cvetkovic, Szabó Sz., Stojanovic V., Stojanovic M., Jesic, Harnos (Ikotic, 91.), Kiss B. (Farkas D., 56.), Szeibert, Sőreg (Babic, 66.), Maravic (Vuckovic, 76.). Edző: Florin Nenad.

Gól: Harnos a 84. percben.

Sárga lap: Patvaros a 37., Balázs a 89., ill. Stojanovic V. a 67. percben.

Nagy Lajos: – Amit előzőleg elterveztünk, a csapat azt játszotta, ráadásul jól. Remekül levédekeztük az első félidőt, a vendégeknek csak egy helyzetük volt az első játékrészben, a másodikban aztán 0–0-nál nekünk volt meccslabdánk nem sokkal a mindent eldöntő vendéggól előtt, ám sajnos kimaradt az a helyzet. A második játékrész elején ránk kényszerítették egy ideig az akaratukat a vendégek, de ha nem követtünk volna el újra egy butaságot hátul, akkor simán kihozhattuk volna a meccset döntetlenre, hiszen – és ez az, ami ez után a mérkőzés után örömmel tölt el – végig egyenrangú ellenfelei voltunk egy nálunk jobb együttesnek. Az ellenfelünk bajnokesélyes, nagyon jó csapat, de bevallom, én sokallom, hogy ennyi külföldi játszhat a Bács-Kiskun megyei első osztályban, szerintem az amatőr futball egyáltalán nem erről szól.

Florin Nenad: – Örülök annak, hogy ilyen körülmények között, azaz a járvány dacára egyáltalán tudunk játszani, annak persze nem, hogy nézők nélkül kell. A győzelemnek nagyon örülök, ha előbb rúgjuk a gólt, akkor egészen más lehetett volna a meccs képe. Így végig kiegyenlített volt ez a mérkőzés. Az első félidőben nem sok veszélyt sikerült okoznunk, jól védekezett a fia­tal hazai csapat. A második játékrészben, amikor már a levegőben lógott a gólunk, akkor a játékosaim elkövették azt a hibát, hogy túl sokat foglalkoztak a játékvezetői ítéletekkel, ennyi kritika mindenképpen jár az irányukba. Azért ugyanakkor dicséret illeti őket, hogy a Kecskemét 90 perc alatt gyakorlatilag nem rúgott kapura. A csapatom a védekezést tökéletesen megoldotta, a végén azonban már izgulnunk kellett, hogy meglesz-e a győzelem, és a játék második félidei képét tekintve meglepő, hogy mi találtunk be kontrából. Nehéz mérkőzésen született, nagyon értékes győzelem ez. A kecskemétieknek nagyon fiatal csapatuk van, képzettek, jól játszottak, nagyon akartak, gratulálok nekik, csak így tovább.

A kecskeméti Szűcs Dominik (labdával) rengeteget dolgozott, a 84. percig nem hiába
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában