röplabda

2021.02.18. 12:06

Négy szettben aratott győzelmet a KRC

Szerda este a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 14. fordulójában a Kecskeméti RC a DKSE csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A hazaiak három–egyes szettarányban nyerték a mérkőzést.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Január közepén a KRC idegenben mérkőzött a Dunaújváros ellen. Akkor bár két szett után úgy tűnt sima vendég győzelemmel zárul a találkozó, végül három–kettes szettarányban győzött a Kecskemét.

Vendég ponttal indult a mérkőzés, majd 3–5-re léptek meg. 6–6-os állásnál egyenlített a Kecskemét, de újabb két ponttal válaszolt az ellenfél. 8–8 után összejött a fordítás, bár a folytatásban is fej-fej mellett haladt a két klub. 15–15 után beragadtak a vendégek, 19–15-ös hátrányban kért időt Tomanóczy Tibor. 24–18 után négy szettlabdát is elrontott a Kecskemét. 25–22-re hozta az első szettet a hazai csapat.

A második játékrész is vendég ponttal kezdődött, de Rabeka révén 4–2-re módosult az állás. A Dunaújváros 5–5-nél egyenlített. Bár többször is meglépett két egységgel a KRC, sikeresen visszazárkózott az Újváros. 13–13 után sorozatban öt pontot szereztek a hazaiak. Időt kért a DKSE, sikerült is rendezni a sorokat, 19–19-nél egyenlítettek. Ugyan ekkor még meg tudott lépni háromegységgel a Kecskemét, 23–24-nél fordított az ellenfél, és

Mészáros révén 25–27-re nyerte az etapot a DKSE.

A harmadik szett elején 5–1-es előnyre tett szert a KRC. Hiába a vendég időkérés, a folytatásban is tartani tudta a fórt a hazai klub. 10–5, majd 16–11 volt az állás. Ekkor sorozatban három ponttal zárkózott az Újváros. Két ponttal válaszolt a KRC. Ismét magához hívta fiait Tomanóczy. Sikeresen faragott a hátrányából az ellenfél 18–16, ennél közelebb azonban már nem került a Kecskeméthez, amely 25–20-ra nyerte a harmadik játékrészt.

A negyedik szett egy 4–1-es hazai rohammal indult, 8–3-as, majd 12–5-ös hátrányban is időt kért az ellenfél, de nem sikerült rendet tenni a fejekben. Nem hozott eredményt a pihenő, 17–7-nél érte el a tíz pontos fórt a KRC. A hajrában már csak kozmetikázni tudott az ellenfél, 25–17-re nyerte az etapot a Kecskemét, három–egyes szettarányban pedig a mérkőzést.

– Az első két szettben úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük – nyilatkozta Tomanóczy Tibor, a Dunaújváros vezetőedzője. – A szisztéma, amit kitaláltunk működött. Az alapjátékunk megint egyszerűen katasztrofális volt. Megérdemelten nyert a Kecskemét. Ennyi hibával, amit ma összehoztunk nem lehet mérkőzést nyerni.

– Rendkívül örülök a három pontnak – nyilatkozta Dávid Zoltán, a Kecskeméti RC vezetőedzője a mérkőzést követően. – Nagyon nehéz mérkőzés volt, nehéz mérkőzésre is számítottam. Attól függetlenül, hogy a Debrecen ellen három–egyre kikaptak pontosan tudtam, hogy ellenünk felszívják magukat. Sokkal nehezebb mérkőzés volt ez annál, mint azt az eredmény tükrözi. Megyünk tovább, készülünk a Kaposvár elleni kupamérkőzésre.

Kecskeméti RC–DKSE 3–1 (25–22, 25–27, 25–20, 25–17)

Messzi István Sportcsarnok, Férfi Extraliga alapszakasz 14. forduló, zárt kapus mérkőzés, Játékvezetők: Vári Péter, Horváth Miklós.

KRC: Argilagos 25, Gebhardt N. 13, Krupánszki 12, Rabeka 9, Kaszap 3, Deák (L) Csere: Nagy 6, Stréli 2, Horváth, Szabó B., Szabó K., Tüske (L). Vezetőedző: Dávid Zoltán

DKSE: Bohnicsek 18, Tomanóczy 13, Mészáros 12, Ambrus 6, Boa 2, Duman 1. Csere: Garrett 5, Majoros 3, Balázs 1, Hatvany, Laczi, Kecskeméti. Liberók: Gebhardt Á., Sümegi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Fotó: Kovács Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában