kézilabda / galériával

2021.02.20. 22:22

Megállította a Mizse KC a Nádudvart

A százszázalékos teljesítménnyel az élen álló Nemesnádudvart fogadta az öt pont hátránnyal a második Mizse KC a Bács-Kiskun megyei női első osztályú bajnokságban. A rangadót meggyőző játékkal, magabiztosan a lajosmizsei hölgyek nyerték.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

A 6. percben még 2–2 állt az eredményjelzőn, ezt követően átvette a vezetést a hazai csapat. 4–2-es, majd 6–4-es hazai vezetés után a 16. percre öt góllal megléptek Hollós Máté tanítványai. Energikus, határozott játékkal termelték a gólokat, a vendégek nem találták a játék ritmusát és nagyon sokat hibáztak. Ezzel együtt A 17. percre háromra faragta a hátrányát a Nemesnádudvar, nem utolsósorban a jó kapusteljesítménynek köszönhetően, azt követően azonban meglépett a védekezés közben is nagyon sok labdát szerző és a helyzeteit jó százalékban kihasználó Mizse KC, és a sok gólt szerző Pető és Fekete-Németh vezérletével hétgólos előnyre tett szert.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a vendégek továbbra is sokat hibáztak támadásban, a hazaiak pedig könyörtelenül kihasználták a hibákat. Ezzel együtt a félidei különbséget úgy-ahogy tudták tartani a vendégek, akiknél a félidő derekán Juhász jeleskedett szélsőgólokkal. Az 50. percben 29–23-as állásnál hat gól volt a két csapat közt a különbség, azt követően a hazaiak még egy kettős emberhátrányt is megúsztak kapott gól nélkül, és az 59. percre meglett a hazaiak javára a közte tíz, 35–25-öt mutatott ekkor az eredményjelző,

a végeredmény pedig 36–27 lett.

Ilyen arányban is megérdemelten nyertek a lajosmizsei hölgyek, a különbség a két csapat szombati teljesítményét tekintve reális volt.

Fotó: Bús Csaba

– Nagyon örültem annak a teljesítménynek, amit szombaton mutattak a lányok – nyilatkozta Hollós Máté, a hazaiak vezetőedzője. – Én tudtam, hogy bennük van ez a siker, örülök, hogy ki is jött. Innentől fogva pedig ez az elvárt szint, amelynél alább nem adhatjuk. Nagyon sokat jelentett az, hogy pénteken sikerült alaposan kielemeznünk a vendégek játékát, és a mérkőzésnek az volt a kulcsa, hogy hoztuk védekezésben azt, amit kell. Márpedig ha a védekezés rendben van, a többi már jön magától. Örülök ennek a sikernek, hiszen elmondhatjuk magunkról, hogy mi győztük le elsőként ebben a bajnokságban a Nemesnáduvart, ráadásul

sikerült harminc gól alatt tartanunk őket, márpedig ők eddig meccsenként harminc fölött lőttek.

Lelkileg is fontos volt a számunkra ez a győzelem. Az elmúlt héten egy vereséggel felérő döntetlent játszottunk Kiskunmajsán, és fontos volt, hogy a lányok elhiggyék, hogy az csak egy kisiklás volt. Építekzünk tovább, végre újra megfelelő önbizalommal.

–Úgy érzem, hogy szombaton egy kissé fent maradtunk a buszon – értékelt a lefújást követően Tamasi Edit,a nemesnádudvariak vezetőedzője. – Nem azt játszottunk, amit szoktunk, amit tudunk. Pénteken is volt egy mérkőzésünk, úgy érzem, hogy a meccs és az utazás nagyon sokat kivett a lányokból, és ez szombaton látszott is rajtuk. Fáradtak voltak, nem úgy pörögtek, ahogy szoktak. A bizalmam megvolt bennük, ezért nem is akartam belenyúlni a meccsbe. Már a bemelegítésnél láttam, hogy szombaton gondjaink lehetne. Attól ugyanakkor nem félek, hogy maradandó nyomot hagyna a játékosaimban ez a vereség, hiszen tudjuk, hogy miért kaptunk ki szombaton nagy különbséggel. Egy veretlenségi sorozat előbb-utóbb mindig megszakad, annak örülünk, hogy a miénk elég sokára szakadt meg.

Mizse KC–Nemesnádudvari NKSZE 36–27 (18–11)

Lajosmizse, zárt kapus mérkőzés, vezette:Herceg Udo, Piller Tamás

Mizse KC: Veress – Wunderling 4, Pető 11, Ubornyák 2, Fekete-Németh 8, Kovács E 2., Sápi 6. Csere: Kóra – Bán 1, Szobodek 2, Rumó, Dudás, Németh. Edző: Hollós Máté

Nemesnádudvar: Horváth – Vörös, Petrich Dorina, Klein, Petrich Daniella, Simon, Vinter. Csere: Fridrich – Juhász, Schauer, Kleinné. Edző: Tamasi Edit.

Kiállítások: 8 illetve 6 perc.

Hétméteresek: 6/5 illetve 4/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában