RÖPLABDA

2021.02.25. 10:49

Dávid Zoltán győzni indul Barcikára

Csütörtök este a Kecskeméti RC férfiröplabda-csapata az NB I. Extraliga alapszakasz 10. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika ellen idegenben lép pályára 18 órakor.

Kovács Nóra

Fontos a győzelem, hogy a négy közé kerüljünk.

Fotó: Bús Csaba

Szoros a hét a KRC számára, hétfőn a Magyar Kupa elődöntőjében játszottak, ahol 3:0-ra kikaptak a Kaposvártól, vasárnap pedig a DEAC csapatát fogadják a Messzi István Sportcsarnokban.

– Mérkőzésről mérkőzésre ugyanazt tudom elmondani, ami ebben a két hónapban jellemez minket

– mondta Dávid Zoltán vezetőedző a hétfői vereséggel kapcsolatban.

– A statisztika is azt igazolja, hogy megint több labdát védekeztünk ki, mint ők, de nem vagyunk képesek ezt pontra váltani. Ez pedig mind mentális probléma. Egyrészt a koncentrációval van baj, hogy képtelenek a játékosaim három szetten keresztül összpontosítani és azt csinálni, amire kérem őket. Ez egyszer-egyszer sikerül, de mérkőzésenként előjön, ahogy az is, hogy nem tudják folyamatossá tenni, hogy fejben kibírják ezeket a mérkőzéseket.

A Kazincbarcika ellen hazai pályán három–nullás szettarányban győzött a Kecskemét, a felsőházba jutásért pedig ma is kötelező a győzelem.

– Nagyon fontos lenne a győzelem, hogy a négybe kerüljünk, majd utána jön a Debrecen vasárnap. Tudom, hogy mennyi munkát fektetünk bele a találkozókba, és hiszem, hogy képesek vagyunk a győzelemre, csak sokkal több tűzre és alázatra van szükség ahhoz, hogy ilyen meccseket meg tudjunk nyerni. Az a baj, hogy vannak tapasztaltabb játékosaim, akik azt hiszik, hogy majd rutinból lehozzák, de nem. Azért vagyok, hogy betartsuk a helyes irányt, és abban a pillanatban, mikor ezt megteszik, megnyerjük a mérkőzéseket.

Fontos a győzelem, hogy a négy közé kerüljünk.
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában