Labdarúgás / galériával

2021.02.10. 18:22

A Kiskunfélegyháza nyerte a rangadót

A megyei első osztályú bajnokság 5. fordulójából elmaradt mérkőzést pótoltak szerdán, Kecskeméten. A tabellán a 4. helyen álló Kiskunfélegyházi HTK az éllovas Kiskőrösi LC-t fogadta, a gólokban gazdag, küzdelmes, sportszerű mérkőzésen hazai győzelem született.

Vincze Miklós

Fotó: Mediaworks

Mindjárt a 2. percben Juhász kiszorított-, de lövőhelyzetbe került. Jobbról, éles szögből, hét méterről az oldalhálóba durrantott. Egy percre rá, a másik oldalon Szabó Dávid ismételte meg ezt a mutatványt, szintén jobbról, az ötös sarkáról. Nem sokkal később Nagy Attila harcolt meg egy labdáért, majd indította mértani pontosságú labdával Juhászt. Ő nagy lendülettel kapura tört, Oroszi Tibor mellett is elhúzta a labdát, a félegyházi kapus azonban buktatta, 11-es. A büntetőt a sértett végezte el, a kapu jobb oldalába lőtt, 0–1.

Sokáig nem örülhettek a vendégek a vezetésnek. Ámann Márk hangja hiába töltötte be a Műkertvárosi sportcentrumot. A kiskőrösi kapus határozottan követelte a társaktól, hogy szorosabban álljanak oda a félegyházi támadók mellé, egy ívelés mégis üresen találta meg Magonyt a jobb oldalon, aki befejelte az ötösre érkező Oroszi Dániel elé, aki az ötösről a jobb alsóba helyezett, 1–1. Három percre rá Magony indult meg egy indításra, a vendégek kapusa és egy védője pedig addig tétovázott, amíg Magony elhúzta Ámann mellett a labdát, és az üres kapuba helyezte, 2–1. A gyors gólváltást követő negyedórában a küzdelem dominált. A 24. percben Szabó Dávid lőtte nem sokkal a léc fölé egy huszonnyolc méteres szabadrúgásból a labdát, majd két percre rá Oroszi Dániel lépett ki veszélyesen, és lőtt a jobb sarok mellé. Ezután a félidő hajrájában is a mezőnyben birkóztak a csapatok – képletes értelemben, hiszen sportszerű volt a találkozó.

Hat perc telt el a második félidőből, amikor Kulcsár indított hajszálpontosan, szinte odarajzolta a bal oldalon meginduló Szabó Dávid elé a labdát, ő elvágtatott az alapvonalig, mintaszerűen középre adott, és az érkező Oroszi Dávid a jobb alsó sarokba helyezett, 3–1. Jó negyedóra elteltével egy vendég szögletet követő kavarodás után Nagy Attila irányította fejjel a kapu felé a labdát, Salami belestukkolt, és bár Oroszi Tibor kiütötte a játékszert, már csak a gólvonal mögül sikerült ezt megtennie, 3–2. Két perc múlva az egyenlítő gólért rohamozhatott a Kiskőrös, amikor egy hazai előrevágott labdát Pintyi vett le – meglehet: fölöslegesen, ugyanis az alighanem indításnak hosszú lett volna, így azonban Oroszi Dániel szerelte, majd egy nagy vágta után a laposan a hosszú sarokba helyezett, 4–2. Az újra kétgólos hátrány dacára próbálkoztak a vendégek becsülettel, a 70. percben Nagy Attila fejelt előrevetődve a hosszú sarok mellé. A 78. percben aztán újra csak egyre olvadt a hazai előny. Egy előrevágott labdát Salami kezelt le a kaputól balra, a 16-os sarkánál, és mivel nem zavarták, volt ideje megnézni a hosszú sarkot, és oda küldeni a pettyest, 4–3. Ezt követően óriási erőfeszítéseket tett a Kiskőrös az egyenlítésért. a 84. percben Pintyi távoli bombáját hárította Oroszi Tibor, majd Barkóczi jobbról, éles szögből leadott löketét hárította. Az egyenlítés érdekében tett fokozott erőfeszítések miatt a vendégvédelem óhatatlanul fellazult. A 88. percben Oroszi Dániel kapott labdát a jobb oldalon, lendületesen megindult vele, és a 16-os sarkáról jobbról, laposan a hosszú sarokba durrantott, 5–3, megszerezve csapata ötödik, és saját maga negyedik gólját. Két gól különbséggel is megérdemelten győzött a hazai csapat, a Kiskőröst dicséri, hogy bár ma nem ment nekik a játék, a küzdőszellemüknek köszönhetően nyílttá, izgalmassá tudták tenni a hajrát.

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza edzője: – Nagyon nagyot ment ma a csapatom. Időben eléggé közel volt még a múlt hétvégi mérkőzés, úgyhogy alapból egy kicsit tartottunk attól, hogy nem leszünk éppen a legfrissebbek, ráadásul a bajnokság egyik legjobb, ha nem a legjobb csapatát fogadtuk. A mérkőzés túlnyomó részében azonban a mi akaratunk érvényesült, voltak olyan döntő szituációk, amelyekből jól jöttünk ki, úgyhogy véleményem szerint megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Miskovicz Bálint: – Az idény leggyengébb játékát nyújtottuk ma, katasztrofálisan játszott a csapatom. Próbáltam frissíteni a félidőben, de ma az se sokat segített. Gyermeteg gólokat kaptunk, ráadásul négyet, ennek tudható be, hogy három idegenben rúgott gól nem lett elég még pontszerzéshez sem. Persze tudtuk, hogy előbb-utóbb megtörik a jég és kikap a csapat. Rendet kell tenni a fejekben, nagy tragédia nem történt, hiszen továbbra is ott állunk a tabella élén.

A négy gólt szerző Oroszi Dániel arra a kérdésre, hogy emlékei szerint mikor rúgott utoljára négy gólt egy meccsen, elmondta, hogy még az U14-es korában sikerült neki ez a bravúr.

– Nagyon örülök, hogy sikerült négy gólt szereznem, ráadásul éppen egy ilyen fontos rangadón, de annak még jobban örülök, hogy a góljaimnak köszönhetően győzni tudtunk, mert ez bizony egy óriási siker az egész csapat számára. Arra a kérdésre, hogy a szebbnél szebb, okosabbnál okosabb találatai közül melyik volt a kedvence, elmondta, hogy az a lényeg, hogy négy megmozdulását követően is átjutott a gólvonalon a labda, hogy hogyan került oda, az már nem számít.

Kiskunfélegyházi HTK–Kiskőrösi LC 5–3 (2–1)

Kecskemét, vezette: Kiss Sándor (Marozsi Gábor Bence, Juhász László)

KHKT: Oroszi – Horváth B., Urbán, Magony, Oroszi D. (Makány 91.), Nagy V., Szabó D., Huszka (Valkai 46.), Kulcsár, Bálint, Nagy D. (Makai Z. 76.). Vezetőedző: Némedi Norbert.

Kiskőrös: Ámann – Hajnal, Filus (Tóth Á. 73.), Pintyi, Simon (Petrovics 46.), Salami, Nagy A., Juhász, Vajda (Mokrickij 46.), Barkóczi. Vezetőedző: Miskovicz Bálint

Gól: Oroszi a 8., 51., 68., 88., Magony a 12., illetve Juhász az 5., Salami a 67., 78. percben.

Sárga lap: Oroszi 5., Magony 64. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában