Labdarúgás

2021.01.16. 16:48

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a KTE

Szombaton délelőtt játszotta le idei első felkészülési mérkőzését az NB III. Közép csoportjában éllovas Kecskeméti TE-HUFBAU, az NB II.-ben szereplő Békéscsaba vendégeként. A sokáig gól nélküli találkozót a hazai Máris döntötte el a meccs hajrájában.  

Vincze Miklós

A Békéscsaba lényegében a legerősebb összeállításában futott ki a pályára a hírös városiak elleni felkészülési mérkőzésen. Míg Gombos Zsolt két részre osztotta a keretet, az egyik csapat az első, a másik a második negyvenöt percet játszotta le, Puskás Gábor volt az egyetlen, aki végigjátszotta a mérkőzést.

Az első félidőben főként mezőnyben csordogált a játék, mindkét együttes képes volt helyenként szép akciók vezetésére, de a kapuk ebben az időszakban alig forogtak veszélyben. A kecskeméti hálóőr, Mészáros képességeit főleg távoli lövésekkel tesztelte a Békéscsaba, míg a másik oldalon egy szabályosnak tűnő, de les miatt érvénytelenített Tóth gólig jutottak a vendégek. A félidő hajrájában egy-egy nagy helyzet is adódott, hazai részről Paudits lőtt mellé ígéretes helyzetből, majd kevéssel a lefújás előtt Constantinescu fejese szállt fölé.

A szünet után több fiatal is lelkes játékkal szállt be. Az első helyzet a kecskemétiek előtt adódott, de Puskás Gábor tekerése a kapus kezében halt el. A játék képe nem sokat változott az első félideihez képest, főleg a mezőnyharc dominált. Szabó révén közel járt a vezetéshez az Előre, Lékai azonban védett, majd a reflexszerű ismétlés a felső lécről kifelé pattant. Hatalmas helyzete a vendégcsapatnak is volt, egy jobb oldalon felépített akció végén Pantelisznek néhány méterről csak üres kapuba kellett volna lőnie, de nem tudta leszorítani a labdát. Ezt követően sem dolgozott még ki helyzetet Gombos Zsolt csapata, Ludasi szép cselek után szépen tekert a bal felső sarok irányába, ám a labda centiméterekkel a léc fölött hagyta el a játékteret. A sokáig gól nélküli találkozón a hajrában a hazaiak megszerezték a győztes gólt, a 82. percben egy szögletet után Máris fejelt a bal alsó sarokba, 1–0.

– Abszolút jól szolgálta ez a mérkőzés a felkészülésünket – értékelt Gombos Zsolt, a kecskemétiek mestere. – Az első félidőben szerintem teljesen rendben volt a csapat, félidőben aztán sort cseréltünk, jöttek a fiatalok is. Nekik még szokniuk kell a játék gyorsaságát, de ez teljesen természetes, ráadásul komoly lehetőség is volt ez a pályára lépők számára, hiszen egy jó NB II.-es csapat első sora ellen szerezhettek rutint. Szerettünk volna persze nyerni, vagy legalább döntetlent játszani, de a látottakkal a felkészülés jelen szakaszában elégedett vagyok. Később persze ennél sokkal több kell majd.

A KTE HUFBAU a következő felkészülési mérkőzését a tervek szerint hazai pályán vívja, jövő szombaton, 11 órai kezdettel a megyei első osztályban szereplő Kerekegyházát fogadják.

Békéscsaba 1912 Előre–KTE HUFBAU 1–0 (0–0)

Békéscsaba: Krnács – Nagy, Farkas, Bora, Kasik – Hodonicki, Király – Paudits, Szabó, Gránicz – Lukács. Csere: Máris

A KTE HUFBAU az első félidőben: Mészáros – Puskás G., Gál, Koszó, Grünvald – Vágó, Károly, Jakab – Tóth, Puskás Z., Constantinescu. A KTE HUFBAU a második félidőben: Lékai – Bodor, Asztalos, Kis, Puskás G. – Szalai G., Hatvani, Ludasi – Lukács, Szalai J., Pantelisz.

Gól: Máris a 82. percben.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában