kosárlabda / Frissítve

2021.01.23. 07:21

A héten másodszor, itthon is legyőzte a Zalaegerszeget a KTE

Ezen a héten kétszer csapott össze a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a Zalaegerszeg a férfi kosárlabda bajnokság első osztályában. Kedden idegenben lépett pályára a KTE és magabiztosan nyerte a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzést, péntekig nem fordult nagyot a világ, és a 20. fordulóbeli, kecskeméti összecsapást is magabiztosan nyerte Váradi Kornél csapata.

Vincze Miklós

Forrás: illusztráció

Frissítve (11:37):

A kecskemétieknél Jaramaz, míg a ZTE-nél Glenn hiányzott a keddi mérkőzéshez képest. A találkozót Wittmann passzából Karahodzics nyitotta egy könnyed ziccerrel, majd a KTE csapatkapitánya távolról süllyesztett el egy dobást, 5–0. Szabó Zsolt révén zárkóztak a vendégek, majd Bonifert kettő plusz egyesével már a vezetést is megszerezték, 7–8. Perceken át nem tudtak betalálni eztán a hazaiak, 7–12-nél Váradi Kornél időt kért, hogy rendezzék a sorokat. A taktikai megbeszélés után sikerült javítani a játék minden elemében, így az első felvonás végére 28–27-ra megfordították Wittmannék az állást.

A második etapban is – akárcsak az első második felében – inkább a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét akarata érvényesült, majd a ZTE-nél Donaldson villant meg, s hozta feljebb csapatát, 33–32. Thomasnak ziccer közben ütöttek oda, ám így is bedobta, sőt a büntetőt is értékesítette, 38–32. Dramicanin jobb sarokból elengedett tökéletes triplája 45–38-ra módosította az állást, Luca Bechi pedig időt kért a zalaiaknak. A félidőhöz közeledve tudtak is faragni hátrányukból, így

a szünetre 47–44-es hírös városi vezetéssel mehettek a felek.

Wittmann és Duren kettesei után Karahodzics zsákolt óriásit, 51–46. A légiósainak köszönhetően tíz ponton belül tudott maradni a ZTE, de továbbra is Váradi Kornél tanítványai irányították a játékot. Derasimovic faulttal együtt bedobott ziccere után, 58–49-nél időt kért a vendégek szakmai stábja, ám ez sem zavarta meg a KTE rutinos játékosát, hogy a megítélt büntetőt is elsüllyessze, 59–49. A különbség azt követően még tovább hízott, lendületes játékával a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 72–55-re elhúzott a záró felvonás előtt.

Nagy energiákat mozgósítottak a ZTE-nél, hogy visszajöjjenek a meccsbe, ám Thomas bődületes zsákolással demonstrálta, hogy a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét nem fogja engedni kiénekelni a sajtot a szájából, 76–59. A negyed derekához érkezve már 19 egység is volt a csapatok között (82–63), majd Lukács betörését követően húsz fölé nőtt a különbség, és zsebében érezhette az újabb győzelmet a Kecskemét, 84–63.

Ezen a napon a végjáték is a hazaiakról szólt, és megérdemelten verték meg másodjára is a ZTE-t, ezúttal 89–65 arányban.

– Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez – értékelt a hazaiak vezetőedzője, Váradi Kornél. – A mai napon is a csapatszellem, a küzdés hozta meg a sikert számunkra. Volt hite, akarata a fiúknak, és ez erőt ad még akkor is, ha nehéz helyzetből kell visszajönni. Fizikálisan rendben voltunk a problémáink ellenére. Az első félidőben a védekezésünk nem volt a helyén, aztán ezt a szünet utánra rendbe tettük, sok kikényszerített helyzetbe hoztuk az egerszegieket. Támadásban pedig jöttek az extrák. Külön örülök, hogy fiataljaink jól tudtak beszállni, ez fontos a jövőt illetően.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Zalakerámia ZTE KK 89–65 (28–27, 19–17, 25–11, 17–10)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, vezette: Kapitány Gellért, Farkas Gábor,

KTE: Wittmann 21/9, Derasimovic 13/3, Kucsera 9/3, Dramicanin 16/9, Karahodzics 13. Cserék: Lukács 2, Thomas 5, Ivkovic, Körmendi, Horti 10. Vezetőedző: Váradi Kornél

ZTE: Duren 11, Delas 7/6, Bonifert 11, Vuko 6, Szabó 17/9. Cserék: Simon, Donaldson 11/3, Plézer, Antóni, Völgyi 2. Vezetőedző: Luca Bechi

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában