LABDARÚGÁS / GALÉRIával

2021.01.31. 10:23

Fordulatos meccsen győzött a Kiskunfélegyháza

Az őszi első tizenkét fordulót követően megyei első osztályú bajnokságban a 7. helyen telelő Kiskunfélegyházi HTK a 12. helyen álló Akasztót fogadta az első tavaszi fordulóban, azaz az őszi 13. körben. A fordulatos mérkőzést a hazai csapat nyerte.

Vincze Miklós

Fotó: Mediaworks

Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban vívták a mérkőzést, amelynek mindjárt az elején megszerezte a Kiskunfélegyháza a vezetést, Szabó Dávid révén. Ennél még nagyobb baj volt vendég szempontból, hogy az Akasztó kénytelen volt a kapusát, Németh Zsoltot sérülés miatt már az első negyedóra végén lecserélni. Cserekapus nem lévén, Font Norbert húzta föl a kapus szerelést. Az eredmény az első félidőben már nem változott, ám a második játékrész elején Bányai egyenlített. Sokáig nem örülhettek, Oroszi révén ugyanis visszavette a vezetést a Kiskunfélegyháza. Szabó Zsolt nemsokára újra egalizált, majd amikor már úgy festett, hogy a nehézségek ellenére sikerül az Akasztónak pontot rabolnia, a 89. Szabó Dávid 11-esből megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, és ezzel otthon tartotta a pontokat a KHKT.

– Az idény első meccse borzasztó nehéznek bizonyult – értékelt a lefújást követően Némedi Norbert, a kiskunfélegyháziak vezetőedzője. – A mérkőzésen rendkívül nagy volt az iram. Összességében nagyon jó, hogy három pontot tudtunk szerezni, gratulálok a csapatnak.

Judák László, az Akasztói FC technikai vezetője: – Három problémánk van a mérkőzéssel. Az első, hogy a kapusunk a meccs elején lesérült, aki helyett egy mezőnyjátékost kellett beállítanunk. A csapat ennek ellenére nem tört le, hiszen mondhatni lefocizta a Félegyházát. Négy kapufánk, öt gólhelyzetünk volt, ám a szerencse nem minden esetben állt mellénk. A mérkőzést nem ez, hanem a játékvezetők döntötték el, amikor a 88. percben egy vitatható tizenegyest ítéltek ellenünk. Nagyon nagy dicséret illeti csapatomat a teljesítményért. Jó úton járunk, bízom benne, hogy ez a hozzáállás sok jót fog még hozni nekünk.

Kiskunfélegyházi HTK–Akasztói FC 3–2 (1–0)

Kecskemét, vezette: Polyák Attila (Tóth, Sáfrán)

Kiskunfélegyházi HTK: Oroszi T.- Horváth, Urbán,Magony, Oroszi D. (Nagy D. 92.), Nagy V. (Makány 94.), Szabó, Huszka (Kulcsár 74.), Nemesvári (Kurgyis 46.), Bálint (Makai 74.), Palásti. Edző: Némedi Norbert.

Akasztói FC: Németh Zs.(Font 15.)– Bánszki (Vincze S. 73.), Bányai, Kerekes (Szabó 55.), Juhász, Németh Zs.(Vincze D. 67.), Szabó, Geiger (Cebei 55.), Dobosi, Márki, Csorba. Edző: Judák László.

GÓL: Szabó D. a 9., 89, Oroszi D, az 57., illetve a Bányai a 49, Szabó Zs. a 65. percben

Sárga lap: Oroszi T. az 58, Huszka a 65., Nemesvári a 26., Bálint a 34., illetve Dobosi a 63. percben

Kiállítva: Bányai a 88. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában