lovassport

2020.11.30. 19:43

Weinhardt Virág nyerte a nagydíjat

Összevetésben Weinhardt Virág bizonyult a legjobbnak a Budapesten rendezett világkupa legrangosabb versenyszámában. A kiskunhalasi sportoló a pontgyűjtő számban negyedik lett.

Borbély Károly

Weinhardt Virág és Chiclana nevű lova

Forrás: MTI

Fotó: Hajdu Kriszta

A Kiskunhalasi LTSE versenyzője, Weinhardt Virág révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa utolsó napjának legrangosabb versenyszáma, a Nagydíj. A szervezők tájékoztatása szerint 39 páros állt rajthoz a 145 centiméteres akadályokra kiírt versenyszámban, amelyben tíz hibátlan lovaglás született, köztük három magyar lovastól. A vasárnapi viadalon összevetésben aztán Weinhardt bizonyult a leggyorsabbnak – Chiclana nevű lovával – az osztrák Dieter Köflert megelőzve, harmadikként pedig a német Tobias Bachl végzett.

A tapasztalt halasi sportoló a szombati világkupa pontgyűjtő számában negyedik helyen végzett, míg klubtársa, Füzér Flóra (Je T’aime) a 8. helyen zárt.

A háromnapos viadalra 11 ország 65 lovasa 119 lóval érkezett a Nemzeti Lovardába, ahol a három nap folyamán 15 versenyszámot rendeztek.

Weinhardt Virág és Chiclana nevű lova
Fotó: Hajdu Kriszta / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában