labdarúgás - megye III.

2020.11.09. 10:00

Nyolc pontra nőtt a Bajai LC előnye a Déli csoportban

A hétvégén a 12. forduló mérkőzéseit vívták meg a csapatok a Bács-Kiskun megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokságban. Az őszi elsőség az utolsó előtti fordulóban még csak a Déli csoportban dőlt el.

Vincze Miklós

Fotó: Mediaworks

A megyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjában az éllovas Bajai LC a Madaras vendége volt, és ebben a fordulóban játszotta a maga szempontjából az őszi idény legszorosabb mérkőzését. Az első félidőben minden úgy alakult, ahogy szokott, már 4–0-ra is vezettek a Sugó-partiak, majd egy második félidő eleji gólváltást követően 5–1-re módosult az állás a vendégek javára, Schobloher Richárd és Kőműves András góljaival visszajött 5–3-ra a meccsbe a Madaras, de tovább már nem bírta csökkenteni a hátrányát. Így is nőtt a hazaiak előnye, ugyanis a Kelebia némi meglepetésre, Fülöp Henrik és Szabó-Galiba Béla két-két góljával legyőzte a 2. helyen tanyázó Felsőszentivánt. A Dunagyöngye második csapata volt az, aki kihasználta a Madaras vereségét, fontos helyosztót nyert meg a Gara vendéglátójaként Holczer Csaba mesterhármasával, a vendégek részéről Kádár Kristóf szépített. Szintén helyosztót vívott egymással a Kisszállás és a Híd SC, gól nélküli mérkőzésen megosztoztak a pontokon. Némi meglepetésre megszerezte második győzelmét a Kenderes, Bácsbokodon nyertek úgy, hogy az első félidőben még a hazaiak vezettek. A vendégcsapat a második játékrészben tíz emberrel szemben fordított. A második félidőben szerzett két találattal vitte el a három pontot Tataházáról a Bácsalmás második csapata.

A Déli csoportban a Bajai LC vezet, továbbra is száz százalékos teljesítménnyel, harminchárom ponttal a tarsolyában. Maradt a második a Felsőszentiván, huszonöt egységével nyolc pontos hátrányban a Sugó-partiakhoz képest. Győzelmével és huszonkét pontjával feljött a harmadik helyre a Dunagyöngye SK második csapata. Az utolsó őszi fordulóban szomszédvári derbit rendeznek, az éllovas Baja ugyanis a Dunagyöngyét fogadja.

MEGYE III. DÉL: Kelebia KNSK–Felsőszentiváni SK 4–1, Kisszállási SC–Híd SC 0–0, Bácsbokodi SK–Kenderes SE 1–3, Madarasi SE–Bajai LC 3–5, Tataháza SE–Bácsalmási PVSE II. 0–2, Dunagyöngye SK II.–Garai KSE 3–1.

Az Északi csoportban nem kegyelmezett hazai pályán a Szabadszállás a Katonatelepnek, tíz góllal intézték el a vendégeket, Progli István mesterhármast szerzett. Sokat ért ez a győzelem a szállásiak számára, ugyanis az éllovas Városföld döntetlent játszott Fülöpjakabon. S miután a Fülöpke az első félidő után Kürtösi Szabolcs és Vakulya Gergely góljaival 2–0-ra vezetett, még nem is mondható rossz eredménynek, hogy Kiss Szabolcs két találatával legalább pontot mentett Kovács Zsolt csapata a legendásan nehéz fülöpjakabi pályáról. Megőrizte a harmadik helyét a Helvécia, amely a Ladánybenét győzte le hazai pályán 6–1-re egy olyan mérkőzésen, amely egészen a 84. percig tulajdonképpen nyílt volt, hogy aztán látványos bombagólokkal tegye biztossá a győzelmét a hazai gárda. Tartja a lépést a Helvéciával a Szank, miután az olajbányászok 5–1 arányban elgyőzték hazai pályán a Jászszentlászlót. Megosztozott a pontokon a Fülöpszállás és az Ágasegyháza. A vendégek Molnár Csaba és Németh Zsolt találataival egy órányi játék után még 2–0-ra vezettek, a hazaiak azonban Deák Sándor és Kovács Bence révén otthon tartották az egyik pontot.

Az Északi csoportban a tabella élén továbbra is a Városföld áll, huszonnyolc szerzett ponttal, plusz ötvenkilences gólkülönbséggel, második a szintén huszonnyolc egységet gyűjtött Szabadszállás, a harmadik pedig hozzájuk képest nyolc pont hátránnyal a Helvécia.

MEGYE III. ÉSZAK: Szabadszállási SE II.–Katonatelepi SE 10–0, Szanki OBSE–Jászszentlászlói SE 5–1, Fülöpjakab SE–Városföldi SE 2–2, Fülöpszállási SE–Ágasegyháza SE, Helvéciai SE–Ladánybenei LC 6–1.

A Közép csoportban az éllovas Akasztó kettő Tabdin vendégeskedett, és a papírformának megfelelően biztos győzelmet aratott. A második helyen tanyázó Kiskőrös kettő némi meglepetésre pontot vesztett hazai pályán. A csontzenétől sem mentes találkozón sokáig nem született gól, aztán – amikor a vendégek már csak tíz emberrel küzdöttek – jött egy gyors gólváltás, a 80. percben Kaszap János a vendégeknek szerezte meg a vezetést, amelyet egy percre rá idősebb Mokrickij Viktor, aki épp a közelmúltban kapta meg a Kiskőrös város sportjáért díjat, kiegyenlített, több gól nem született, így elégedetten utazhatott haza a Balota. A harmadik Vadkert FC II. egy végig nyílt mérkőzésen győzött a Kecel Senior vendégeként. A másik keceli brigád, a megye egyes Kecel második csapata küzdelmes meccsen győzte le a Császártöltést. Presztízsmeccset, szomszédvári rangadót vívott egymással a Szilády RFC és a Kunfehértó, 1–1-es félidő után tartotta otthon a pályaválasztó a három pontot. Rangadót nyert hazai pályán a Tázlár, már 8–1-re is vezettek az ősi rivális Kaskantyú ellen, a Kasi két góllal kozmetikázta az eredményt a végén. A kaskantyúinál még nagyobb vesszőfutásban lett része a Csengődnek Bócsán, a hazaiak ugyanis 15–2 arányban húzták be a meccset. A hazai Benkő Attila mesterhármasa szinte eltörpül csapattársa, Varga Tibor teljesítménye előtt, aki hat gólt szerezve jelentős előnyre tett szert a góllövőlistán, így immár hat találattal vezet a második, akasztói Palla Lajos előtt a gólvadászok tabelláján.

A Közép csoportban az Akasztó vezet, harminckét ponttal, második a Kiskőrös második csapata, huszonkilenc egységgel, a harmadik a Vadkert FC STE II., ők huszonöt pontot gyűjtöttek. Nagy csatára van kilátás a Vadkert II. és a negyedik Kecel II. között az őszi záró fordulóban a harmadik helyért vívandó mérkőzésen.

MEGYE III. KÖZÉP: Kiskőrösi LC II.–Balotaszállás FC 1–1, Bócsai BL SE–Csengőd SE 15–2, Kecel FC II.–Császártöltés ESFK 2–1, Tabdi KSE–Akasztó FC II. 1–4, Tázlári FC–Kaskantyúi FSE 8–3, Szilády RFC–Kunfehértó KSE 3–1, Kecel Senior FC–Vadkert FC STE II. 1–3.

A Nyugati csoportban az őszi elsőségért folytatott versenyben a Géderlak várja a legkedvezőbb helyzetből a jövő heti zárófordulót, miután 3–1 arányban legyőzte a Szakmárt. Balázs Péter révén a vendégek az elején még vezettek, Tóth Árpád már a félidőre megfordította az állást, a hazai győzelmet Rigó László biztosította be a második játékrész derekán. Nem bízott semmit sem a véletlenre az első számú üldöző, az Uszód, 6–1 arányú sikerrel hozta el a pontokat Apostagról, 0–1-es állás után Borsos Tamás klasszikus mesterhármast szerzett. Vezetett ugyan Kutus Edvin góljával Bátyán a dobogóért harcoló Dunapataj, a hazaiak azonban Tamasin Máté két, és Aradi Csaba egy góljával 3–1-re megfordították az állást. Bálint Milán aztán szépített, majd a 84. percben Botykai Levente szerezte azt a gólt, amelynek köszönhetően pontot mentett a Pataj. Zord vendéglátónak bizonyult a Miklósi GYFE, hét góllal győzte le a Dunavecsét, a járványhelyzet miatt semmit sem kockáztatva, zárt kapus mérkőzésen. Nem hibázott Fajszon a Homokmégy, utóbbihoz hasonlóan szintén háromgólos különbséggel nyert hazai pályán a Dunaszentbenedek a Szentmárton vendéglátójaként, Szalai László szerezte meg a vezetést, és Bódi Roland biztosította be a hazai győzelmet.

A Nyugati csoport tabelláját a Géderlak vezeti, harminc ponttal, a második az Uszód, ők huszonkilenc egységet gyűjtöttek eddig, a képzeletbeli dobogó harmadik fokát pedig a Dunapataj foglalja el, huszonhat ponttal. Igazi futballcsemegét láthatnak tehát a szurkolók az őszi zárófordulóban, hiszen a hétvégi Uszód–Géderlak csoportrangadón az őszi elsőség lesz a tét.

MEGYE III. NYUGAT: Dunaszentbenedek KSE–Szentmárton SE 3–0, Géderlaki KSE–Szakmári KSE 3–1, Fajszi SE–Homokmégy KSE 2–5, Miklósi GYFE–Dunavecsei SE 7–0, Apostag KSE–Uszód KSE 1–6, Bátyai SE–Dunapataji KSE 3–3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában