labdarúgás

2020.10.05. 16:30

Tízgólos győzelmet aratott Kaskantyún az Akasztó II. 

A hétvégén a 7. forduló mérkőzéseit játszották le a Bács-Kiskun megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályában. A tabellák élén a négy közül egyik csoportban sem történt változás.

Vincze Miklós

Helvéciai SE–Fülöpszállási SE 2–0

Forrás: Vincze Miklós

A Déli csoportban nem kegyelmezett a Híd SC vendégeként a hazaiaknak a Madaras, a madarasi Kalló Gábor ráadásul már az első félidőben lerendezte a mérkőzést, ugyanis mesternégyest szerzett. Szoros meccsen győzni tudott idegenben a Dunagyöngye második csapata a Kelebia, illetve a Gara a Vaskút vendégeként. Szoros első félidő után végül magabiztosan győzött Bácsalmáson a Baja. Döntetlenre végzett a Kisszállás a Bácsborsóddal, fordulatos, izgalmas mérkőzésen nyert hazai pályán a Felsőszentiván. Pedig a Kenderes vezetett már 2–0-ra is, majd 2–2-es állás után is átvették még egyszer a vezetést, a Szentiván azonban László Krisztián és Balázs István góljaival – mindkettejüknek a második találata volt már ez a találkozón – fordítani tudott.

A Déli csoportban a tabella élén a száz százalékos Bajai LC áll tizennyolc ponttal, két pont lemaradással követi őket a Felsőszentiván, jobb gólkülönbségével előzi a 3. helyen a Madaras a Garát.

DÉLI CSOPORT: Híd SC–Madarasi SE 0–6, Kelebia KNSK–Dunagyöngye SK II 2–3., Kisszállási SC–Bácsbokodi SK 1–1, Bácska SE Vaskút–Garai KSE 1–2, Felsőszentiváni SK–Kenderes SE 4–3, Bácsalmási PVSE II.–Bajai LC 0–4.

Az Északi csoportban lassan már nem is meglepetés, hogy a Szabadszállás második csapata hazai pályán ismét parádézott, nyolc góllal terhelték meg a Szank hálóját. Első számú üldözője, a Városföld Ladánybenén nem kegyelmezett a hazaiaknak, a forduló előtt a 3. helyen tanyázó Ágasegyházának ugyanakkor meggyűlt a baja Jászszentlászlón, bár az előny rendre náluk volt, és a mérkőzést végülis megnyerték. Történelmi mérkőzést, történelmi győzelmet aratott hazai pályán közel négyszáz néző előtt a Katonatelep. Történelmi volt a mérkőzés, hiszen először játszott bajnoki mérkőzést hazai pályán a Katonatelep, és történelmi volt a győzelem, hiszen értelemszerűen első ízben hagyta, hagyhatta el hazai pályán győztesen a játékteret a Telep. A játékos-edző Bakos Tamás szerezte az első hazai gólt, és az 1–0-s félidő után még négy gólt szereztek a hazaiak a duplázó Petrik József, Varga Ádám és Gyulai-Balog Péter révén, hogy a lefújás után együtt ünnepelhessenek a szép számban összegyűlt szurkolótáborral. Zsinórban a negyedik győzelmét szerezte ezúttal hazai pályán a Bugac, szomszédvári rangadón a Fülöpjakab volt az áldozat. A hét hazai gólt Somogyi Szilveszter három találata fogta keretbe, ő szerezte az első kettő és a hetedik hazai találatot. Nagy küzdelmet hozott a Helvécia–Fülöpszállás mérkőzés. Végig egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, az első félidőben elvétve dolgoztak ki helyzeteket a csapatok. A második játékrész elején hamar megszerezte a hazai gárda a vezetést: egy remek ütemű indítást követően Bálind helyezett higgadtan a kiinduló kapus mellett a jobb alsóba. Nagy erőket mozgósított a Fülöp az egyenlítés érdekében, a hajrában azonban egy újabb remek ütemű kiugratást követően ismét Bálind helyezett a tehetetlen Varga mellett ezúttal a bal sarokba, így a hazaiak 2–0 arányban megérdemelten megnyerték a találkozót.

Az Északi csoportban a Szabadszállás második csapata vezet, tizennyolc ponttal, a képzeletbeli dobogó második fokát a tizenöt egységet gyűjtött Városföld, a harmadikat pedig a 13 pontos Ágasegyháza foglalja el. A jövő héten éppen az Ágasegyháza fogadja a Városföldet.

ÉSZAKI CSOPORT: Bugac KSE–Fülöpjakab SE 7–2, Szabadszállási SE II.–Szanki OBSE 8–1, Jászszentlászlói SE–Ágasegyháza SE 3–4, Ladánybenei LC–Városföldi SE 0–5, Helvéciai SE–Fülöpszállási SE 2–0, Katonatelepi SE–Tiszaug KSE 5–0.

Helvéciai SE–Fülöpszállási SE
Fotó: Vincze Miklós

A Közép csoportban a listavezető Akasztó idegenben is tíz gólra volt képes, Kaskantyún Suhajda Gergely négy, Szabó Szilveszter pedig három gólt szerzett. A Kiskőrös II. sem kímélte a Kecel Seniort, és győzelmének köszönhetően feljött a második helyre. A második játékrészben szerzett Délceg Dusán és Lukács Zoltán találattal legyőzte a Kunfehértő a Vadkert II csapatát. Győzött Csengődön a Tabdi, Tázláron a Szilády RFC. Varga Tibor két góljával legyűrte a Kecel második csapatát a Bócsa, otthon tartotta a három pontot a Császártöltés ellenében és feljött a negyedik helyre a Balotaszállás.

A Közép csoportban a listavezető továbbra is a tizenkilenc pontos Akasztó II., őket követő tizenhat ponttal a Kiskőrösi LC II. A 3. helyen a Vadkert FC II. áll, 24–6-os gólkülönbségének köszönhetően, ugyanis a Vadkert II-höz hasonlóan szintén tizenöt pontos a Balotaszállás, a Császártöltés és a Kecel II.

KÖZÉP CSOPORT: Csengőd SE–Tabdi KSE 0–2, Kiskőrösi LC II.–Kecel Senior FC 8–0, Bócsai BL SE–Kecel FC II. 2–1, Kunfehértó KSE, Vadkert FC STE II. 2–0, Kaskantyúi FSE–Akasztó FC II. 1–10, Balotaszállás FC–Császártöltés ESFK 4–2, Tázlári FC–Szilády RFC 2–5.

A Nyugati csoportban az éllovas Uszód semmit nem bízott a véletlenre, tizenegy góllal ütötte ki a Tasst. A hazai csapatban Borsos Tamás, Romsics Péter, Kiss Balázs és Katus Zoltán is duplázott. Bravúrgyőzelmet aratott a Szentmárton vendégeként a Dunapataj. A vendégek számára Tardi László az első negyedóra zárása után szerezte meg a vezetést, az állást Benkovics Balázs a 73. percben egyenlítette ki. Már-már úgy festett, hogy egy pontot képes otthon tartani a Szentmárton, ám Tardi László a 95. percben újra eredményes volt, így a Pataj elvitte mind a három pontot. Helytállt Géderlakon a Bátya, de csak szorossá tudta tenni az eredményt. Megszórta a Dunavecsét a Homokmégy, a hazai csapatban Kerekes Krisztián háromszor is betalált. Három gólos győzelmet aratott idegenben a Miklósi GYFE és a Fajsz, előbbi Dunaszentbendeken, utóbbi Apostagon. A fajsziaknál Máté Béla klasszikus mesterhármassal vette ki a részét a sikerből.

A Nyugati csoport tabelláját az Uszód vezeti, tizenkilenc ponttal, a második három pont lemaradással a Dunapataj, őket követi tizenöt egységgel a Géderlak.

NYUGATI CSOPORT: Dunaszentbenedek KSE–Miklósi GYFE 0–3, Uszód KSE–Tass KSE 11–0, Szentmárton SE–Dunapataji KSE 1–2, Géderlaki KSE–Bátyai SE 4–2, Apostag KSE–Fajszi SE 2–5, Homokmégy KSE–Dunavecsei SE 7–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában