atlétika / galériával

2020.10.26. 13:29

Mezeifutó országos bajnokságot rendeztek Kecskeméten

Kiváló sportolókkal találkozhattak az érdeklődők a Kecskeméten rendezett mezeifutó országos bajnokságon. A viadalt a férfiak mezőnyében Bicsák Bence nyerte, míg a nők között Böhm Lilla lett az első.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Az elmúlt hétvégén a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezték a mezeifutó országos bajnokságot.

A különböző kategóriákban és távokon közel hatszázan indultak. Először az U11-es és az U13-as korosztály startolt, ők az „Álomjövő futamban” indultak. Nekik a viadal nem volt ob, csak az utánuk következő korosztályok számára. Az országos bajnokság megkezdése előtt dr. Szeberényi Gyula Tamás köszöntötte a jelenlévőket: – A verseny a legközönségesebb feladatokat is izgalmassá teszi – idézte Scott Jurek lengyel származású amerikai ultramaraton futót Kecskemét alpolgármestere, majd a beszéde után Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke megnyitotta a viadalt.

A legkisebbek után a többi korosztályos versenyző következett. A férfiak mezőnyében megmérette magát többek közt a kiváló középtávfutó Szögi István Dániel és Kiss Gergő Xavér (mindkettő SVSE), valamint a 10 000 méter idei bajnoka, Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont). A triatlon sportág jeles képviselői közül ketten is rajthoz álltak Kecskeméten, a pécsi Bicsák Bence – aki megnyerte a versenyt –, valamint a bajai Faldum Gábor, aki ötödikként ért célba.

A női mezőnyben is indultak kiváló középtávfutók, például Bartha-Kéri Bianka (SVSE) és K. Szabó Gabriella (DSC-SI), valamint a maraton bajnokság idei győztesével, Szabó Tündével (PVSK) és az akadályfutó Mógor Boglárkával (BHSE) is találkozhattak a versenyzők. A hölgyek viadalát a tízezer méteres bajnokság győztese, Böhm Lilla (BHSE) nyerte.

A Bács-Kiskun megyei versenyzők közül az újonc fiúk között Halász Gergely József (Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Club) hetedik, Rádi Gellért tizenhatodik, Benő Áron tizenhetedik (mindkettő Jogging Plus Kiskunfélegyháza) lett, míg a lányok mezőnyében Varga Médea (Kiskunhalasi AC) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Illés Fanni (Jogging Plus Kiskunfélegyháza) pedig huszadikként futott célba.

Az ifi férfiak között Kiszel Gergő a kilencedik, Tóth Szilveszter Dominik a tizenharmadik (mindkettő KARC) helyen végzett, míg a női versenyben Provics Lilla (KARC) tizenkilencedik lett.

Az újonc fiúk csapatversenyében a Pataki Benedek, Fekete-Görtler Bence, Szatmári Iván (Jogging Plus) trió ezüstérmet szerzett, ahogy a leány mezőnyben induló Szloboda Hédi, Miskei Sára, Tóth Vivien (KAC) hármas is. Az ifik csapatversenyében a Kiszel Gergő, Tóth Szilveszter Dominik, Soós Gergő (KARC) alkotta egység a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában