asztalitenisz

2020.10.07. 19:17

Ikszelt a Spari a regnáló bajnok ellen

Egy győzelemmel, egy vereséggel és egy döntetlennel tért haza a Kecskeméti Spartacus Orosházáról. Az iksz különösen értékes, hisz a regnáló bajnok ellen érték el a hírös városiak.

Borbély Károly

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapata remekül szerepelt Orosházán

Forrás: Spari

A hétvégén Orosházán folytatódott a torna­rendszerben zajló női extraligás bajnokság. A viadalon a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapatára az előző szezon bajnoka, az SH-ITB Budaörsi 2i SC, a PET-BAU ASE Orosháza és az előző idény ezüstérmese, a Budapesti ERDÉRT SE várt.

Szombat délelőtt a szülésből visszatérő legjobb magyar asztaliteniszezővel, Póta Georginával felálló budaörsi csapat volt a hírös városiak ellenfele. Az előzetes esélyeknek megfelelően a bajnokcsapat rajtolt jobban, 4:1-re elhúzott a hat győzelemig tartó párharcban. A folytatásban Füle Kata a második egyes meccsén 2:1-re vezetett, amikor ellenfele húzódás miatt feladta a meccset. Ezt követően a kecskeméti lányok ráéreztek a lehetőségre, hogy a nem várt fordulat miatt szorossá tegyék a találkozót. Ez sikerült is nekik, a csata döntetlennel ért véget.

Kecskeméti Spartacus–SH-ITB Budaörsi 2i SC 5:5

A Spari győztesei: Aleksandra Radonjic-Mojsilov 2, Ciurcui Melinda 2, Füle Kata 1.

A szombati nap délutánján a fiatal, egységes orosháziakkal kellett megküzdeni a Sparinak a bajnoki pontokért. A mérkőzés elején a párosok csatáját és az első egyéni körben két mérkőzést nyerve elhúzott a vendégalakulat. A folytatásban szoros meccsek voltak, de végül a kecskemétiek sikerével zárult a találkozó.

PET-BAU ASE Orosháza–Kecskeméti Spartacus 3:6

A Spari győztesei: Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, Füle 1 és a Ciurcui–Füle páros.

Vasárnapra a meglehetősen erős Budapesti Erdért SE csapatával mérkőzött a hírös városi együttes. Rögtön a mérkőzés elején szoros csaták alakultak ki párosban és egyéniben, de az ütközetekből rendre a rutinos fővárosiak jöttek ki jobban. Az eredményjelzőn 4:0 állt, amikor Ciurcui Melinda rosszullét miatt cserét kért, és a helyére beálló Drabant Anita sem tudott nagyot változtatni a mérkőzés menetén.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapata remekül szerepelt Orosházán
Fotó: Spari

Budapesti ERDÉRT SE–Kecskeméti Spartacus 6:0

– Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl. Csapatunk óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a bajnok ellen – az Extraligában eddig egyedüliként – pontot tudott rabolni – mondta Szabó Krisztián, a Spari edzője. – Bízom abban, hogy ez erőt ad a továbbiakra és önbizalommal telve tudjuk majd a tavaszi szezont játszani. Körvonalazódik, hogy mely csapatoknak lehet esélye a final fourba bejutni. Az eredményeket látva joggal bizakodunk, hogy sikerül ott lennünk a rájátszásban, de addig még sok feladat és mérkőzés vár ránk. Mivel a legutóbbi szezonhoz képest minden csapat megerősödött, ezért nincs könnyű meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában