futsal

2020.10.13. 12:36

Helytállt a ScoreGoal az éllovas ellen

Hétfőn este az éllovas szombathelyi Haladás VSE gárdáját fogadta a SG Kecskemét Futsal a futsal NB I. 6. fordulójában. A pontokat elvitték a szombathelyiek, de a sérülések miatt megfogyatkozott kecskemétiek becsülettel helytállak.

Vincze Miklós

Fotó: BUS CSABA

Az előjelek a listavezetővel vívott találkozó előtt nem voltak kedvezőek Koós Károly csapata számára, hiszen több sérülés is sújtotta az elmúlt hetekben a kecskemétieket. Bejött az, ami előzetesen is várható volt, a találkozó elején a Haladás volt kezdeményezőbb, a Kecskemét kontrákból igyekezett megiramodni. Tombácz több nagy bravúrt is bemutatott, de a 3. percben már tehetetlen volt, ugyanis egy megpattanó lövés utat talált kapujába, 0–1.

Nagyobb sebességre kapcsolt a hazai alakulat, igyekeztek gyorsan reagálni a bekapott korai gólra, ami egy szabadrúgást követően kis híján sikerült is, ám a kapufa kisegítette a szombathelyieket. Nyílt sisakkal játszottak a csapatok, alaposan megdolgoztatva a hálóőröket mindkét oldalon, élvezetes volt a mérkőzés. A vendégek kemény belépői megbosszulták magukat, és egy másodperccel a félidő vége előtt az SG Kecskemét egy kezezést követően tízmétereshez jutott, ám Mánya lapos lövését Alasztics kivédte, így maradt a 0–1 a szünetre.

Agresszív letámadással jött ki a második felvonásra a Haladás, de a hírös városi védelem jól állta a sarat, ha kellett, akkor pedig Tombácz avatkozott közbe. Koós Károly tanítványai kontrákra építettek, és a játékrész derekán Nyeste került egy ilyen meglódulásból nagy helyzetbe, ám Alasztics eszén nem tudott túljárni. A vasiak a 32. percben a jobb kapufát találták el, majd nem sokkal később Gavrilovic csúszott el ajtó-ablak helyzetben. Scserban is kiegyenlíthetett volna, de nem célzott pontosan. A hajrához közeledve paprikássá vált a hangulat, Koós Károly három minutummal a vége előtt pedig időt kért, hogy a hazaiak megindítsák az utolsó rohamaikat a pontszerzés reményében. Létszámfölényes taktikát is bevetettek a kecskemétiek, ám nem sikerült élni az adódó helyzetekkel, ezt pedig Dróth megbüntette, és kialakította a 0–2-és végeredményt.

– Nagyon szerettük volna kiköszörülni a múlt heti csorbát, és megmutatni, hogy igenis jó csapatunk van – értékelte a mérkőzést Koós Károly, a kecskemétiek vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó mérkőzés volt, amit elterveztünk, azt a pályán tökéletesen meg is valósítottuk. Hiányérzet természetesen van bennem, hiszen akár pontot is szerezhettünk volna. Sajnos ma azonban a helyzetek kimaradtak, de nincs okunk csüggedni, ebből a teljesítményből, amit ma nyújtott a csapat, lehet önbizalmat meríteni, erre lehet építeni. Ha ezt a formát tudjuk hozni, akkor ez pontot, pontokat fog érni. Köszönjük a szurkolóknak, hogy szép számban kilátogattak.

SG Kecskemét Futsal–Haladás VSE 0–2

Kecskemét, 300 néző, vezette: Belicza Bence, Boda László.

Kecskemét: Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Simic B., Scserban. Csere: Móra, Nyeste, Mánya, Szedmák. Edző: Koós Károly.

Haladás: Alasztics – Darrieer, Nagy K. Simic M., Dróth. Csere: Hajmási, horváth P. Sipos, Dávid, Papp, Gerencsér, Vas. Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gól: Simic M. a 3., Dróth a 40. percben.

Sárga lap: Darrieer a 8. percben.

Sok pihenésre nincs idejük a kecskeméti futsalosoknak, szerdán ugyanis a Magyar Kupa 2. fordulójában játszik meccset az SG Kecskemét Futsal a harmadosztályú Kelen SC otthonában – a mérkőzés 21 óra 30 perckor kezdődik –, majd jövő héten hétfőn a Nyírgyulaj vendégeként folytatódik számukra az élvonalbeli pontvadászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában