labdarúgás / GALÉRIÁVAL

2020.10.17. 19:50

Bombagóllal nyert a Bácsalmás Félegyházán

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság kilencedik fordulójában a Kiskunfélegyházi HTK a Bácsalmást fogadta. A hazaiak számára fontos lett volna, hogy győzzenek, mert ellenkező esetben a középmezőny végére kerülnek.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A találkozó előtt Némedi Norbert a hazaiak edzője azt mondta, hogy nehéz mérkőzésre számít, mert a Bácsalmás jó csapat, és az elmúlt időszakban jó teljesítményt nyújtott. A találkozó tapogatózó játékkal kezdődött, talán a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet csak a félidő közepén tudtak kialakítani, amikor egy lövést hárított Tóth Dániel, de róla kipattant a labda, újra egy félegyházi játékos elé, de azt is hárította a bácsalmási hálóőr. A vendégek válasza, egy szöglet utáni kapufa volt.

A második félidőben, az 57. percben, a kapujuktól mintegy huszonöt méterre szabálytalankodtak a félegyházi védők, amiért szabadrúgás járt a bácsalmásiaknak. A leállított labdának Velez Donát futott neki és hatalmas lövése a bal felső lécről pattant a gólvonalon túlra. Oroszinak esélyese sem volt arra, hogy kivédje. Ezt követően a hazaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy kiegyenlítsenek, de sokszor pontatlanul passzoltak. A bácsalmásiak pedig sokat szabálytalankodtak, tördelték a játékot, így még nehezebb volt a félegyháziak dolga. A találkozó vége felé maga az edző, Némedi Norbert is beállt, de ő sem tudott segíteni csapatának, és maradt a 0–1-es eredmény. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Némedi Norbert: Két nagyon érdekes félidőt játszottunk. Azt gondolom, hogy az elsőben mind a két csapatnak sok helyzete volt, talán nekünk több is egy kicsivel, mint a Bácsalmásnak, mégis 0–0 volt az eredmény. A másodikban egy jó pontrúgás eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ezután megpróbáltunk mindent, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk, de sajnos ez nem sikerült. Azt azért megjegyezném, hogy az ellenfelünk edzője a legsportszerűtlenebb edző, akivel eddig találkoztam a pályán, pedig volt már egy pár.

Teslic Igor: Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert hatalmasat küzdöttek. Egy komoly rutinos csapat ellen játszottunk. Tudtuk nagyjából, hogy mire számíthatunk, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Ez egy gólos mérkőzés volt, alakulhatott volna így is, úgy is, egyenrangú küzdelem volt, talán mi jobban akartuk a győzelmet. Nagyon boldog vagyok, mert nagy győzelmet arattunk.

Kiskunfélegyházi HTK–Bácsalmási PVSE 0–1 (0–0)

Kiskunfélegyháza, 100 néző, vezette: Allaga Iván (Szabó Gábor, Harsányi Martin)

KHTK: Oroszi T. – Horváth B., Urbán, Valkai, Magony – Ábel, Palásti, Huszka, (Nagy 64.), Bálint T. (Némedi 79.) – Tóth I. (Zs. Juhász 75.), Makai (Kulcsár 64.). Játékos-edző: Némedi Norbert

Bácsalmás: Tóth D. – Szádeczky, Hajrulovic, Kemény, Rajcsányi – Plichta, Lipták, Velez (Snyehola 80.), Benkő (Bálint O. 71.) – Sőreg (Schneider 90.), Körmöci (Barth 89.). Edző: Teslic Igor

Gólszerző: Velez 58. Sárga-lap: Tóth I. 44., Urbán 69., Nagy 87., Ábel 93., ill. Plichta 38., Velez 47., Rajcsányi 63., Szádeczky 65., Benkő 68.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában