kosárlabda

2020.09.13. 09:17

Legyőzte az Atomot a KTE

Rangos viadalon vett részt a hétvégén a férfi kosárlabda első osztály A csoportjában szereplő KTE–Duna Aszfalt, Szombathelyen, a XI. Horváth Zoltán emléktornán. A két erős ellenféllel megvívott viadal mérlege kecskeméti szempontból ötven százalékos, a rendező Falco pénteken legyőzte a hírös városiakat, szombaton azonban az Atomerőmű SC-t legyőzte a KTE.

Vincze Miklós

KTE-Duna Aszfalt - DEAC NB I A-csoportos bajnoki kosárlabda mérkőzés Messzi István Sportcsarnok

Fotó: Bús Csaba

Nem túl népes, hiszen három csapatot felvonultató, ám annál rangosabb tornán volt alkalma felmérni Váradi Kornélnak, a KTE–Duna Aszfalt vezetőedzőjének, hogy hogyan is áll a csapata felkészülése. A szombathelyi IX. Horváth Zoltán emléktornán ugyanis a bajnokságban két, a szakmai körökben a bajnokság végén az első négybe várt alakulat volt az ellenfele.

A torna nyitónapján a házigazda Falco KC-val csapott össze a KTE-Duna Aszfalt az Arena Savariaban. Marko Derasimovic, a KTE egyik kulcsjátékosa nem tudott elutazni a csapattal, a pénteki meccsen a hiánya meg is érződött a támadásokban, és mivel a védekezésben sem volt kellően kemény a vendégcsapat, így már az első negyedben sikerült 12 pontos előnyt kialakítaniuk a szombathelyieknek (22–10), ami a félidőre még tovább nőtt, 47–23-as állással vonultak pihenőre a csapatok. A harmadik etapban a szombathelyi Andersont nem tudták tartani a lilák, így három negyed után 67–37-es állással várhatták a zárást. Az utolsó negyed sikerült a legszorosabbra, ám a hátrányból faragni nem sikerült, így végül 83-49-re a házigazdák nyertek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–KTE-Duna Aszfalt 83–49 (22–10, 25–13, 20–14, 16–12)

KTE: Thomas 11, Pesakovic, Dramicsanin 5, Karahodzsics 9, Lewis 9, Kucsera 5, Wittmann 10

– Nem kellően agresszívan védekeztünk az elején, ezért nagyobb előnyre tettek szert a hazaiak – értékelt Váradi Kornél, a kecskemétiek trénere. – Támadásban kerestük a szituációkat, meg is voltak az üres dobóhelyzetek, de nem sikerültek. A felkészülés azon szakaszában vagyunk, ahol nagy terhelés alatt vannak a játékosok, a dobószázalékon még ezután kell fejlesztenünk. Pozitívum, hogy a lepattanókban jobbak voltunk a Falcónál. Ebből a mérkőzésből is sokat tudtunk tanulni, gyakoroltuk a játékainkat, és látjuk, miben kell még fejlődnünk a bajnoki rajtig.

A XI. Horváth Zoltán emléktorna szombati játéknapján a Pakssal találkozott a KTE–Duna Aszfalt. Bár a pénteki mérkőzés után kevés pihenője volt Váradi Kornél tanítványainak, a csapata teljesítményén ez nem látszódott meg. Az első felvonás végén még az ASE vezetett két ponttal, ám ezt követően fokozatot váltott a KTE–Duna Aszfalt, és tízpontos előnnyel mehetett a félidőre. A folytatásban kapaszkodott ugyan a Paks, a magabiztos előnyt azonban már nem engedte ki keze közül a kecskeméti alakulat, és megérdemelten nyert.

– Jó ritmusban játszottunk, keményen védekeztünk, és támadásban is sikerült az eltervezettek szerint megvalósítani elképzeléseinket – elemzett a mérkőzést követően Váradi Kornél. – Nem sok időnk volt a regenerálódásra a pénteki összecsapás után, de rendeztük a sorokat, és ez eredményességben is megmutatkozott. Gratulálok a fiúknak győzelemhez. Készülünk tovább, hogy a legjobb formában várhassuk az október eleji rajtot.

KTE–Duna Aszfalt–Atomerőmű SE 78–73 (21–23, 27–15, 16–22, 14–13)

KTE: Lewis 7/3, Thomas 8/3, Pesakovic 9, Dramicanin 12, Karahodzics 12, Wittmann 15/9, Horti 9, Kucsera 3, Körmendi 3/3, Cserkó.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) sem tétlenkedett a hétvégén, ugyanis a szövetségben megtartották a 2020/21-es magyar férfi A csoport bajnokság alapszakaszának sorsolását. A küzdelmek jelen állás szerint október 3-án, szombaton kezdődnek, majd a rajtot követően egész októberben szerda-szombat ritmusban fogják lejátszani a találkozókat a klubok. A meccsek hivatalos, pontos időpontjai a csapatokkal történő egyeztetés után lesznek ismertek, illetve függnek a járványügyi helyzettől is. A negyedik, a hatodik és a nyolcadik fordulók szerdai időpontjai ütközhetnek a Falco Bajnokok Ligája mérkőzéseivel. Amennyiben a BL az eredeti tervek szerint elindul október második hetében, úgy ezeket a mérkőzéseket márciusban játsszák le a 26. fordulót követően – áll az MKOSZ honlapján.

A sorsolásból kiderül, hogy a bajnokságot hazai pályán kezdi a KTE-Duna Aszfalt, a hírös városiak a Kaposvári KK csapatát fogadják a Messzi István Sportcsarnokban.

Az 1., 2020. október 3-án esedékes forduló párosítása

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Jászberényi KSE

DEAC–Atomerőmű SE

OSE Lions–Sopron KC

Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász

Egis Körmend–Naturtex-SZTE-Szedeák

Pécsi VSK-VEOLIA–Zalakerámia ZTE KK

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kaposvári KK

A KTE-Duna Aszfalt mérkőzései az alapszakasz első felében:

Október 3., szombat: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét –Kaposvári KK

Október 7., szerda: Pécsi VSK-VEOLIA–Duna Aszfalt DTKH Kecskemét

Október 10., szombat: Alba Fehérvár–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Október 14., szerda: Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét–DEAC

Október 17., szombat: Atomerőmű SE–Duna Aszfalt DTKH Kecskemét

Október 21., szerda: Duna Aszfalt DTKH Kecskemét–Szolnoki Olajbányász

Október 24., szombat: Zalakerámia ZTE KK–Duna Aszfalt DTKH Kecskemét

Október 28., szerda: Duna Aszfalt DTKH Kecskemét–Falco-Vulcano Enrgia KC Szombathely

Október 31., szombat: Duna Aszfalt DTKH Kecskemét–Egis Körmend

November 7., szombat: OSE Lions–Duna Aszfalt DTKH Kecskemét

November 14., szombat: Duna Aszfalt DTKH Kecskemét–Jászberényi Kosárlabda Sportegyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában