LABDARÚGÁS / GALÉRIA

2020.08.24. 19:39

Pontot rabolt az újonc Csólyospálos Lakitelekről

A Lakitelek az újonc Csólyospálost fogadta a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, a nyitófordulóban. A küzdelmes mérkőzésen döntetlenre végeztek a csapatok.

Vincze Miklós

A tavalyi, félbeszakadt idényben a Lakitelek a 9. helyen zárt a megye kettő Északi csoportjában, a Csólyospálos pedig a megye háromban szerepelt.

Koncentráltan, türelmesen kezdték a csapatok a küzdelmet, a vendégek mégis már a 9. percben megszerezték a vezetést. Egy jó ütemben előre vágott labdára Engi rajtolt, két lépés után nem sokat teketóriázott, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt, Terjéki csak beleérni tudott a lövésbe, 0–1. A hazai gárda igyekezett egyenlíteni, de a csólyospálosiak megakadályozták a helyzetek kidolgozását, sőt, Teleknek a 22. percben leadott távoli bombája kis híján meglepte a hazai hálóőrt. A 29. percben egy remek keresztlabda üresen találta Illést, talán maga is meglepődött attól, hogy a játékszer eljutott hozzá, mert mellé lőtt. Egy percre rá Telek került gólhelyzetbe egy nagy bedobás után, közeli lövését követően Terjéki bravúrral hárított. Ismét csak egy perc telt el, amikor Novikov az oldalvonal mellől tűzte rá szabadrúgásból némileg váratlanul a kapura a labdát, lövése centiméterekkel fölé szállt. A 45. percben Kaszának a jobbról, 14 méterről laposan leadott lövése kis híján meglepte a vendégek portását, nagy nyújtózkodás után azonban másodszorra megkaparintotta a labdát.

A második játékrész nagy hazai nyomással indult. Az 53. percben az előretörő Győri lött középről, 18 méterről nem sokkal fölé. Egy perc múlva már sikerült az egyenlítés. Erős beadását követően a labda átjutott a hosszú oldalra a meglehetősen sűrű vendég 16-oson keresztül, Subicz lekezelte, elindult befelé, majd jobbal a kapu jobb oldalába bombázott, 1–1. Három percre rá egy jobbról beívelt labdát követően a berobbanó Erős a kapufát találta el. Egyre nyomasztóbbá vált a hazai fölény, csak a félidő derekán csökkent némileg a nyomás, akkor egy vendégszögletet követően Gera felhőfejessel küldte nem sokkal mellé a labdát. A 68. percben Huber jobbról, 12 méterről leadott életerős fejese kerülte el centiméterekkel a hosszú sarkot. A lakitelekiek egészen a lefújás pillanatáig óriási erőfeszítéseket tettek a vezető gól megszerzéséért, ám az utolsó pillanatban mindig akadt egy önfeláldozó vendégjátékos, aki megakadályozta a ziccer kidolgozását vagy a helyzetek értékesítését. A 87. percben egy vendég faultot követően Farkas akkora vehemenciával kérte ki magának az általa túl durvának ítélt szabálytalanságot, hogy a játékvezető kiállította. A hazai erőfeszítéseket – az emberhátrány a hátralévő percekben nem látszott – nem koronázta siker, így a Csólyospálos egy ponttal távozott Lakitelekről.

Kovács Jácint, a Lakitelek másodedzője: – Az első félidőben nem játszottunk jól, nem járt a labda, az ellenfél fölénk nőtt, ebben az időszakban meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben tudtunk frissíteni, az előrejátékban feljavulta a csapat. Az egyenlítő gólunk után volt esélyünk a győzelemre, húsz percen át nagy nyomást gyakoroltunk a vendégcsapatra, de betalálni már nem sikerült. A kiállítás pedig rendkívül fájó.

Fodor Gyula, a Csólyospálos vezetőedzője: – Újonccsapat vagyunk, ahhoz képest, hogy ez volt az első meccsünk a megye kettőben, meg vagyok elégedve a csapattal, az egy pont idegenben mindig nagyon jó. A második játékrészben azért már látszott, hogy a hazai csapat régóta a megye kettőben játszik, de mi is egyre rutinosabbá válunk, és akkor az ilyen meccseket, amikor megszerezzük a vezetést, képesek leszünk megnyerni.

Lakitelek – Csólyospálos 1–1 (0–1)

Lakitelek, 170 néző, vezette: Béleczki László (Péter-Szabó Ottó, Juhász Dóra)

Lakitelek: Terjéki – Kovács J. (Hencz), Sáfár, Erős, Subicz, Kasza (Beke), Huber, Tamásy K. (Farkas N.), Illés, Győri, Tamásy R. Edző: Seres Zsolt.

Csólyospálos: Andróczi-Balog – Horpáczi (Rabi), Novikov, Á. Furus, Gera, Marót, Telek M., Telek P., Kardos, Kertész, Engi (Barka). Edző: Fodor Gyula.

Gólszerző: Subicz 54., ill. Engi 9.

Kiállítva: Farkas N. a 87. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában