Triatlon

2020.08.04. 11:59

Amatőrök és profik viadala zajlott Baján

A férfiaknál Bicsák Bence, a nőknél Bragmayer Zsanett győzött vasárnap a triatlonosok sprinttávú országos bajnokságán, Baján. A hazaiak versenyzője, Faldum Gábor az 5. helyen végzett.

Márton Anna

A felnőtt elit mezőny mellett az utánpótlás is rajthoz állt a bajai viadalon

Forrás: Mogyi SE Baja

Országos bajnokság, sprint amatőr kupa és utánpótlás-ranglistaversenyt tartottak az elmúlt vasárnap Baján. A XV. Mogyi Triatlonverseny az árvízvédelmi töltésről szinte végig követhető volt. A szervezők különböző óvintézkedéseket tettek a járvány megelőzésének érdekében. A nézőknek be kellett tartaniuk a megfelelő távolságot, több kézfertőtlenítő volt kihelyezve, és a frissítőállomásoknak is nagyobb helyet hagytak, hogy ne alakuljon ki tömeg.

– Vasárnap reggel hét órakor nyitott a versenyiroda, délelőtt a gyermekfutammal indult a versengés. A férfi felnőtt korosztály amatőr versenye 13 óra után kezdődött, 160 indulóval. Először a 40 év alattiak, majd ezt követően az idősebb korosztály is rajthoz állt. A nők kategóriájában 126 induló versengett – mondta el Szekeres Tibor, a Mogyi Sport Egyesület szervezőbizottságának elnöke. – Az eredményeket illetően a bajaiak nagyon szépen szerepeltek, több mint 50 fő vett részt különböző korosztályban. A gyermek lány kategóriában 16. helyen Kerekes Szonja érkezett a célba egy nagyon népes futamban, 55 induló közül. Felnőtt férfi sprintben Czigány András abszolút elsőként ért be, egy órán belül teljesítette a versenyt, ő volt a legeredményesebb Mogyi SE amatőr versenyző. Flander Márton felnőtt négyben szintén kategóriagyőztes volt – tudtuk meg Szekeres Tibor edzőtől.

Elit kategóriában női sprintben Bragmayer Zsanett nyerte a versenyt, 1 óra 3 másodperc volt a célideje, ez világszinten is kiválónak számít. Horvát Karolina Helga (1:02:10) második, Bukovszki Tünde (1:02:28) pedig harmadikként ért a célba. A férfi elit sprint kategóriában Bicsák Bence győzött (52:05 perc), ő szinte biztos olimpiai résztvevő. Lehmann Csongor (52:31) lett a második, Dévay Márk (53:01) pedig a harmadik. A bajai Faldum Gábor az 5. helyet szerezte meg.

A felnőtt elit mezőny mellett az utánpótlás is rajthoz állt a bajai viadalon
Fotó: Mogyi SE Baja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában