kosárlabda

2020.08.15. 07:00

Könnyen megy a beilleszkedés a KTE-nél

Jó a hangulat az öltözőben és azon kívül is a KTE-Duna Aszfaltnál. Az együttes felkészülése nyolc hétig tart, benne hét edzőmeccsel.

Borbély Károly

Balról jobbra: Váczi Tamás gyógytornász, Dusan Markovics edző, Váradi Kornél vezetőedző

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A férfi élvonalban szereplő KTE-Duna Aszfalt szakmai stábja és játékosai hétfőn délelőtt találkozott a Messzi István Sportcsarnokban, hogy elkezdjék a felkészülést a 2020/2021-es szezonra. A keretből hiányzott Marko Djeraszimovics és Cleveland Thomas, előbbi augusztus 17-én, míg utóbbi augusztus 23-án érkezik Kecskemétre.

– Mindenki nagyon várta a közös munka kezdetét, lehetett látni a fiúkon, hogy nagy elánnal vetették bele magukat az edzésekbe – mondta Váradi Kornél vezetőedző, aki stábjával nyolchetes programot állított össze a gárdának. – Az első hetek az általános fizikai felkészítésről szólnak. Ez azért is fontos most, mert nagy szünet van mögöttünk. Tudjuk – hisz mértük –, hogy mindenki edzett otthon tisztességgel, de az mégsem ugyanaz, mint a közös munka. Úgy osztjuk el a terhelést most, hogy az optimális legyen, ne alakuljanak ki sérülések. Ahogy közeledünk majd az augusztus végéhez, úgy kezdjük el minél inkább előtérbe helyezni a saját taktikai repertoárunkat. A taktika ugyanakkor a kondicionális- és futóedzések mellett már most is szerepel a programban, hogy az új érkezők minél hamarabb elsajátítsák ezeket az elemeket. A bajnoki rajtig hét edzőmeccset terveztünk be.

Balról jobbra: Váczi Tamás gyógytornász, Dusan Markovics edző, Váradi Kornél vezetőedző
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A szakember beszélt arról is, hogy miként alakul az új játékosok beilleszkedése.

– A kecskeméti közeg mindig is arról volt híres, hogy befogadó, jó a hangulat az öltözőben és azon kívül is. Rastko Dramicsanint már a többség ismerte, így nála nem is nagyon beszélhetünk beilleszkedésről. Horti Bálint, Nikola Peszakovics és Körmendi Bence pedig gyorsan megtalálta a közös hangot a többiekkel, érezhetően nagyon jó atmoszféra veszi körül a csapatot. Ez a tréningeken is megmutatkozik, hajtják, buzdítják egymást. Egészséges versenyszellem uralkodik, amiből mindenki tud profitálni, a rutinos tagok és a fiatalok egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában