kiemelkedő teljesítmény

2020.08.28. 11:55

Az elmúlt év jó sportolóit díjazták Solton

A hagyományoknak megfelelően idén is elismerésben részesítették azokat a solti sportolókat, akik az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Lencsés P. Anna

A díjazottak között egyéni és csapatban sportolók is szerepeltek, ugyanakkor a felkészítő edzők is kaptak elismerést. A díjakat Németh István polgár­mester adta át a napokban.

Egyéni sportolóként a Solti AC dzsúdóversenyzője, a tizenöt éves Czere Balázs kapott elismerést, aki a serdülő magyar bajnokságon, Siklóson és Szegeden az Euroliga nemzetközi U16 versenyen a –81 kilogrammban harmadik helyezést ért el.

Ugyancsak a Solti AC versenyzőjeként kapott díjat a 11 éves Salamon Barnabás, aki a kecskeméti magyar bajnokságon és a Nagykőrösön rendezett nemzetközi diák A kupán is harmadik helyen végzett. Mindkét sportoló edzője Németh Attila.

Díjat kapott a Vécsey Károly Általános Iskola és AMI Játékos Sportverseny csapata is, amely megyei másodikként Kiskunhalas együttesével együtt képviselte Bács-Kiskun megyét az országos elődöntőben Pázmándon, ahol ötödik helyen végzett.

A felkészítő tanárok elmondása szerint ez a verseny a későbbi sportjátékok előkészítő iskolája, toleranciára, fegyelemre, koncentrációra és csapatszellemre szoktatja a résztvevőket. A csapat tagjai: Balogh Lilla, Butyera Márk, Cseh-Szakál Norbert, Czirkó Zoé, Faragó Benjamin Márk, Faragó Dorina Roxana, Farkas András, Flick Noémi, Kapocs Bence Zoltán, Korsós Alexa, Mayer Hella, Ocsovai Áron, Oláh Milán László, Oláh Sanel Rovéna, Őrsi Enikő, Salamon Blanka, Szondi Koppány, Varga Bence.

A csapatot összeszokott edzőpáros, a Vécsey iskola pedagógusai, Persóczki Zoltánné és Csepregi Zsolt készítette fel a komoly, több­féle jártasságot igénylő erő­próbára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában