labdarúgás

2020.07.03. 10:06

Eldőlt, hogy a megye háromban indul a Baja

Hiába végzett az élen a megye kettő Déli csoportjában a Bajai SK, és hiába volt jogosult elindulni a megyei első osztályban, hosszas útkeresés után eldőlt, hogy a megye háromban indul a bajai felnőtt focicsapat, új egyesületként, Bajai Labdarúgó Club néven.

Márton Anna

Mint ismeretes, a járványügyi helyzetre való hivatkozással a bajai önkormányzat ebben az évben nem tud anyagi segítséget nyújtani a labdarúgásnak, de az új klubnak nem lesznek anyagi nehézségei, mert sikerült egy magánszemélyekből álló támogató bázist kialakítani, amely biztosítja az induláshoz a feltételeket, tudtuk meg Koch Tamás vezetőedzőtől.

A csapat a volt BSK játékosállományára támaszkodik, ám több változás is lesz a keretben. A biztos távozók között van Baladin Dominik, Balázs Dominik, Györe Mihály, és még nem dőlt el a sorsa Vedelek Zoltánnak, Várnagy Milánnak, Aladics Dánielnek valamint Jeszenszky Rolandnak. Vedelek Zoltán családi okok miatt egyelőre még nem tud csatlakozni a csapathoz. A helyzetet tovább nehezíti, hogy két játékos súlyos sérülésből lábadozik, rájuk idén nem számíthat az edző.

Az érkezők között van Urlauber Bence, aki Géderlakról tér vissza és Végvári Martin, aki cselgáncsban ért el kimagasló sikereket, ám most sportágat váltva csatlakozik a futballcsapathoz. Koch Tamás vezetőedző biztos abban, hogy értékes tagja lesz a bajai futballcsapatnak. – Ügyesen mozgott és jó labdaérzékről tett tanúbizonyságot az eddigi edzéseken – jellemezte őt Koch Tamás.

További játékosok igazolását is tervezik, akik erősíthetik a csapatot. Egyértelmű célként a bajnokság megnyerését tűzték ki célul, a megye hármas tagságot csak egy évre tervezik. Az előkészületi meccsek programja is alakul. Július 10-én 18 órakor Sükösdön, 18-án 10 órakor Baján a Lánycsók ellen, 24-én 18 órától Érsekcsanádon lépnek pályára, augusztus 1-jén pedig a Somberek csapatát fogadják hazai pályán, a Vasvári Pál utcai sporttelepen.

Az elsődleges cél az idén természetesen a bajnokság megnyerése, utána pedig bajai fiatalokkal tovább építkezve szeretnék a csapatot erősíteni, jelentette ki Koch Tamás edző, aki, hozzátette: – A bajai labdarúgás hagyományaihoz méltóan egy igazi jó csapatot szeretnénk kialakítani a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában