Gokart

2020.06.16. 11:08

Ismét felállhatott a dobogóra Lantos Szabolcs Kecskeméten

Az ausztriai állomás előtt az összetett 2. helyen áll a Nagy Norbi Racing Team gokartosa.

Morva Daniella

Forrás: VPB Kommunikáció

Az idei évben alakult a Nagy Norbi Racing Team, mely a WTCR-dobogós magyar autóversenyző, Nagy Norbert ötlete nyomán jött létre. A célja az, hogy a felkarolt fiatal gokartosok olyan segítséget kapjanak a csapatában, ami előrelendíti szakmai fejlődésüket.

A koronavírus kapcsán hozott intézkedések okán az autóversenyzés is szünetelt hónapokon keresztül, ám május végén Kecskeméten indult útjának a magyar sportélet első hazai autóversenye, a Magyar Gokart Bajnokság. A versenyre Nagy Norbert készítette fel mentoráltját, a 14 éves Lantos Szabolcsot, aki idén a Nagy Norbi Racing Team színeiben áll rajthoz. Az ifjú tehetség a legutóbbi szezonban a második helyen végzett, ám közel állt ahhoz, hogy megnyerje első magyar bajnoki címét.

A VPB Kommunikáció tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy a hétvégén, a junior országos gokart-bajnokság második állomásán, ismét felállhatott a dobogóra a nemzetközi mezőnyben Lantos Szabolcs, a Nagy Norbi Racing Team színeiben. A versenyt ezúttal is Kecskeméten tartották, ám a következő fordulót már Ausztriában rendezik, melyre júliusban kerül sor. Lantos Szabolcs az összetett második helyéről várja a folytatást.

Nagy Norbert úgy gondolja, Lantos Szabolcs versenyről versenyre jobb formát mutat: „ezúttal megnyerte az időmérőt, ami azt mutatja, hogy a tempóválasztása mindig jó. Aztán leszakadt az ég, és az esős pálya mindig megkavarhatja az erőviszonyokat.”

Lantos Szabolcs szerint a fejlődéséhez szükség van az ehhez hasonló, rendhagyó versenyekre. „Változatos országos bajnoki futam volt, de úgy gondolom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot úgy tudom megszerezni, ha minél több, különböző versenyen indulok. A legutóbbi ob-állomást a harmadik helyen zártam, és nagyon várom már a folytatást” – összegzett a Nagy Norbi Racing Team versenyzője.

Lantos Szabolcs
Fotó: VPB Kommunikáció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában