strandkézilabda

2020.06.22. 12:03

Hibátlan lett a Maják és a Turmix

Harmadik alkalommal rendezték meg Tiszakécskén a gyógy- és termálfürdőben a Barack Strandkézilabda Kupát. Mind a két nem képviseltette magát, a nők öt, a férfiak négy csapattal.

Szentirmay Tamás

Barack Strandkézilabda Kup

Fotó: Szentirmay Tamás

A szokásos helyen, a strand egyik szegletében rendezték meg a Barack-kupa mérkőzéseit, de a két pályát teljesen felújították. Kicserélték a homokot, a korábbinál sokkal jobb minőségűvel pótolták. Az egyik játékos meg is jegyezte, hogy nagyon finom és puha, nemcsak játszani jó rajta, de lépkedni is.

A csapatok körmérkőzést vívtak egymással, mindenki játszott mindenkivel. Mivel a nőknél öt csapat harcolt a kupáért, ezért ők hamarabb kezdtek, mint a férfiak. Az már az első mérkőzésen látszott, hogy a legjobb játékerőt a Maják képviselik. Meg is nyerték mind a négy mérkőzésüket és veretlenül lettek elsők. A második helyen a Buzsák KC végzett, amely két meccset – a Maják és a Jó az X is ellenit – szétlövéssel veszített el. A harmadik helyen a Jó az X is végzett, negyedik lett a Kóka Beach, ötödik pedig a Tiszakécske. A legjobb játékosnak Szalma Zitát (Jó az X is), a legjobb kapusnak pedig Szlávik Lindát (Maják) választották. A gólkirálynői címet Vuletic Suncica (Buzsák KC) szerezte meg.

A férfiaknál hasonló volt a helyzet, mert az élen végzett Turmix csapata is veretlenül szerezte meg a kupát. A második helyen a kiskőrösi Lőteret SE végzett, harmadik lett a Tiszaalpár, negyedik pedig a házigazda Tiszakécske. A legjobb játékos és gólkirály egyben Uhrin Roland (Turmix) lett, a legjobb kapus pedig Petróczi-Kiss András (Lőteret SE). A csapatok a kupán és az érmeken kívül strandlabdát is hazavihettek.

– Örülünk annak, hogy a vírushelyzet miatt nem maradt el, és sikerült megrendeznünk a hagyományos versenyünket – mondta Buzsák Beáta főszervező, aki a Buzsák KC csapatában játszott. – Azt tervezzük, hogy jövő nyáron visszatérünk a kétnapos rendezésre, mert akkor több csapat tud majd nevezni – tette hozzá.

Az idén férficsapatok is versengtek a tiszakécskei Barack-kupán Fotó: Szentirmay Tamás

Azt tervezik, hogy jövő nyáron visszatérnek a kétnapos rendezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában