atlétika

2020.06.03. 16:53

Grosán Pál hat számban lett világranglistás

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség közzétette a 2019. évi világranglistákat. A 80 éves korcsoportban öt kategóriában is igen tisztességes helyen szerepel a Kecskeméti Spartacus Európa-bajnok szenior atlétája, Grosán Pál.

Vincze Miklós

Borbély Norbert (balra) és Grosán Pál

Forrás: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

Dobó ötpróbában – ez a legnehezebb versenyszám a tízpróba után, ezért viszonylag kevesen is művelik – a 14. helyre sorolták 83 értékelt versenyzőből. Nehézkalapács-vetés számban 145 versenyzőből a 35. helyet kapta meg, diszkoszvetésben 392 versenyzőből a 48. helyre sorolták.

A legnépesebb versenyszámban, a súlylökésben az 51. helyet érte el 406 rivális közül a kecskeméti atléta, kalapácsvetésben 218 versenyző közül a 61., gerelyhajításban a 326 versenyzőt felsorakoztató mezőnyben holtversenyben a 75. helyen futott be. Grosán Pál az LSW-versenyszámok mellett a hagyományos atlétikai számokban is bizonyította, hogy Európa egyik legeredményesebb versenyzője, a világ legjobbjai közé tartozik korcsoportjában.

Grosán Pál
Fotó: PN

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában